Meerlingen spreekuur (polikliniek)

Bij het meerlingen spreekuur kunnen zwangeren met een meerlingzwangerschap terecht voor deskundig advies en begeleiding.

Informatie over uw afspraak op het meerlingen spreekuur.

Uw huisarts, verloskundige of specialist verwijst u naar het meerlingen spreekuur van Amsterdam UMC. Deze is onderdeel van de polikliniek Verloskunde.

Bij het meerlingen spreekuur kunnen zwangeren met een meerlingzwangerschap terecht voor deskundig advies en begeleiding.

Waarom een meerlingen spreekuur?

Vrouwen met een meerlingzwangerschap hebben een verhoogd risico in deze zwangerschap op allerlei complicaties voor zowel moeder als kind. Met behulp van extra behandelingen kunnen wij ervoor zorgen dat de kans op deze complicaties vermindert. Ook bieden wij extra ondersteuning en vaste begeleiding, juist omdat een volgende zwangerschap erg spannend kan zijn.

Wat kan ik verwachten?

Tweeling zwangerschappen (een- en twee-eiïg) hebben hun eigen specifieke problematiek, zoals groeivertraging en vroeggeboorte.  Regelmatige en specifieke echo onderzoeken zijn van groot belang. Deze zullen voorafgaand aan uw afspraak gemaakt worden zodat deze informatie gebruikt kan worden tijdens het consult bij de arts.

De spreekuren worden uitgevoerd door onderstaande  gynaecologen met veel ervaring op dit gebied en arts-assistenten.  De arts-assistent bespreekt het spreekuur altijd voor met de gynaecoloog. Ook kan bij vragen die tijdens het consult ontstaan de gynaecoloog geraadpleegd worden en langskomen. Op deze wijze kan de ervaring overgedragen worden en is er veel continuïteit voor de zwangeren

Onze deskundigen:

Mw. dr. P. Bakker

Dhr. drs W.J. Kist

Mw. dr. I. Linskens

Openingstijden

Onze artsen die betrokken zijn bij het meerlingen spreekuur houden in AMC polikliniek op afspraak. In VUmc is dit op maandag. Ook eventuele echo- of bloedonderzoeken worden rondom deze bezoeken gepland.

Route

AMC

De polikliniek Verloskunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en meldt u zich bij de hoofdbalie, links van de liften.

Telefoonnummers Verloskunde

AMC: 020 - 566 3400