Zoekresultaten

  1. Pre-Implantatie Genetische Diagnostiek (PGD) (polikliniek)

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Informatie over uw afspraak op de polikliniek Pre-Implantatie Genetische Diagnostiek (PGD). Contact en afspraak Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor het PGD-team in het AMC. 'PGD' is een afkorting van Pre-Implantatie Genetische Diagnostiek.
  2. Kunstalvleesklier helpt patiënten met suikerziekte

    2017 wordt het jaar waarin patiënten met diabetes-1 gebruik kunnen gaan maken van een kunstalvleesklier. De kunstalvleesklier reguleert automatisch de afgifte van insuline – van levensbelang voor een diabetespatiënt.
  3. Halscystes

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Zwellingen of bultjes in het midden van de hals komen vaak voor bij kinderen. Er zijn twee oorzaken om tot een operatie over te gaan: als de arts denkt aan een mediane halscyste of een dermoidcyste. Deze aandoeningen zijn soms lastig te onderscheiden van elkaar.
  4. Stoma bij kinderen

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Uw kind heeft een aandoening of een beschadiging aan de darmen waardoor de ontlasting niet langs de natuurlijke weg het lichaam kan verlaten. Een darmstoma is een kunstmatige, door de kinderchirurg aangelegde uitgang van de darm. Wat is een stoma? Er zijn twee verschillende soorten darmstomata; een dikke darmstoma
  5. Schildklieroperaties

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Het AMC is gespecialiseerd in de behandeling van schildklieraandoeningen bij kinderen. We hebben een team kinderarts-endocrinologen, kinderchirurgen, endocrien chirurgen, nucleair geneeskundigen en radiologen die dagelijks zorgen voor kinderen met schildklieraandoeningen.
  6. Omfalocèle

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Omfalocèle is een aandoening waarbij de buikwand open is ter hoogte van de navel. Hierdoor groeien de darmen niet in de buikholte maar in de navelstreng. We geven hier informatie over de aandoening en behandeling in Amsterdam UMC (AMC en VUmc).
  7. Na de operatie

    Wat gebeurt er na de liesbreukoperatie van uw kind?
  8. Pectus carinatum

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Pectus carinatum is een aandoening waarbij het borstbeen naar voren wordt geduwd door een te harde groei van het ribkraakbeen. In het AMC behandelen wij deze aandoening met een brace of operatie (Ravitch/Abramson). Wat is een pectus carinatum? Pectus carinatum (in de volksmond kippenborst genoemd) ontstaat door een
  9. Navelbreuk (Hernia umbilicalis)

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Een navelbreuk is een aangeboren aandoening waarbij er zich een opening in de buikwand bevindt, ter hoogte van de navel. Bij de meerderheid van de kinderen sluit deze spontaan, mocht dat niet het geval zijn kan een operatie overwogen worden.
  10. Pylorushypertrofie

    Search Over Amsterdam UMC Mijn Dossier Pylorushypertrofie is een aandoening waarbij de spier van de uitgang van de maag (de pylorus) is verdikt. Hoe behandelen we deze ziekte in het Amsterdam UMC (AMC en VUmc)? We geven hieronder informatie over de kenmerken van de ziekte, de behandeling en het beloop van de opname.