2023 Afra Eisma

Opdracht, collectie Amsterdam UMC

De kunstenaar Afra Eisma heeft een kleurrijke fantasiewereld gecreëerd. Je ogen schieten heen en weer tussen de verschillende onderdelen. De levendige voorstelling bestaat uit (mens)figuren die elkaar in een innig samenspel omringen. Vreugde voert hier de boventoon en dat is de positieve boodschap die Afra Eisma iedereen graag meegeeft. Dit kunstwerk is van textiel gemaakt en getuft. Tuften is een techniek waarbij het garen in lussen door de ondergrond wordt geprikt. Met de verschillende kleuren garen bouwt Eisma haar compositie op. Deze compositie verwijst met haar vijf harten naar het naastgelegen Hartcentrum.

Afra Eisma Dazzling Delight, 2022 Textiel, 190 x 290 cm    Foto: Christian van der Kooy Afra Eisma Dazzling Delight, 2022 Textiel, 190 x 290 cm Foto: Christian van der Kooy

De veelzijdige collectie kan je raken; troosten of biedt afleiding. Voor de herontwikkeling van de verpleegafdelingen in de F- en de G-torens zijn speciale kunstopdrachten verstrekt. Zij zorgen niet alleen voor schoonheid in het gebouw maar zijn ook een punt van herkenning op elke verdieping.

Naast het werk van Afra Eisma is er op G4 in de patiënten lounge het kunstwerk Flowerfields van Elspeth Diederix te zien.