2023 Popel Coumou

Opdracht, collectie Amsterdam UMC

Popel Coumou 162_Untitled, 2023 Lightbox, 295 x 329 cm   foto: Christian van der Kooy Popel Coumou 162_Untitled, 2023 Lightbox, 295 x 329 cm foto: Christian van der Kooy

Een steeds veranderende omgeving. Dat is het ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Kunstenaar Popel Coumou heeft hier op slimme manier op gereageerd. Met haar lichtkunstwerk dat langzaam verandert, laat zij zien wat de ruimte betekent op een drukke locatie. In het kunstwerk zie je de verstilde versie van deze hectische omgeving. Een rustmoment op een drukke dag, of iets moois om naar te kijken tijdens het wachten op de lift.

De veelzijdige collectie kan je raken; troosten of biedt afleiding. Voor de herontwikkeling van de verpleegafdelingen in de F- en de G-torens zijn speciale kunstopdrachten verstrekt. Zij zorgen niet alleen voor schoonheid in het gebouw maar zijn ook een punt van herkenning op elke verdieping.

Naast het werk van Popel Coumou is er op F4 in de patiënten lounge het kunstwerk Flowerfields van Elspeth Diederix te zien.