Barbara Nanning

Eeuwige lente

29 juni t/m 23 september 2021

De kracht van het leven, dát fascineert en inspireert mij. Ik werk altijd vanuit de cirkel, een oervorm in het centrum van de cirkel is een rustpunt. Vanuit het rustpunt komt de beweging en dat is wat ik doe: de essentie van beweging en groei vastleggen in mijn werk. Barbara Nanning is al meer dan veertig jaar een internationaal bekende kunstenaar met werken in tal van openbare en particuliere collecties over de hele wereld. De Nederlandse kunstenaar, die zichzelf omschreef als een 'driedimensionale ontwerper', kreeg al vroeg wereldwijde erkenning voor haar unieke schaalvormen en sculpturen. De objecten uit de serie Eeuwige lente zijn geïnspireerd door bloemknoppen en zaaddozen.

Nanning is gefascineerd door de expansie van een ontspruitend blad, van een ontluikende knopvorm. Haar uitdaging ligt in het zo gedetailleerd en verfijnd vastleggen van die groei- en bloeikracht. In haar werk combineert ze traditie met vernieuwing, Oosterse weelde met Hollandse soberheid, vrijheid met structuur en rede met emotie. Klassieke ambachtelijke methoden en innovatieve materialen smelten erin samen. Daardoor sluit haar taal niet aan bij enige bestaande, maar creëert ze een heel eigen universum. Het sublieme van de verstilling in de natuur streeft zij ook in haar werk na. Door een perfecte afwerking, het weglaten van het overbodige en de innerlijke rust om op de juiste manier te werk te gaan. Zo wordt gevoel geënt op verstand. Daarmee ontstaat een harmonie tussen het statische en het dynamische, tussen groei en zwaartekracht. Nannings werk wordt tentoongesteld op Kunstbeurzen zoals Art Basel/Miami (USA), SOFA (USA) en TEFAF (NL).

Wereldwijd is het ook te vinden in museum- en privé collecties waaronder het Museum for Fine Arts Boston, Louvre Parijs, Stedelijk Museum Amsterdam en de collecties Airbus, Fundación Picasso en Mimi & Bill Gates Sr. Barbara Nanning behaalde een eervolle 2e plaats bij de verkiezing ‘Kunstenaar van het jaar’, georganiseerd door Stichting Kunstweek, in 2020 en 2021. U bent van harte welkom om Barbara Nannings atelier en showroom te bezoeken in Amsterdam. www.barbarananning.nl