F L O W E R F I E L D S

Beleef de unieke en bijzondere verhalen van acht bloemen en hun medicinale werking; ze vertellen hier hun verhaal. De bloemen zijn onderdeel van een kunstopdracht voor de lounges op de verpleegafdelingen in Amsterdam UMC, locatie AMC.

Foto: Daniëlle Malestein/Buonq Foto: Daniëlle Malestein/Buonq

Onder de titel Flowerfields heeft kunstenares Elspeth Diederix zes unieke fotografische landschappen gemaakt waarmee ze de buitenwereld naar binnen brengt, zodat patiënten, bezoekers en medewerkers ervan kunnen genieten wanneer ze op de afdeling zijn. Elk fotografisch landschap is een bijzondere blikvanger die telkens twee bloemen uitlicht, die te maken hebben met het medisch specialisme van de verpleegafdeling.

Ziekenhuisapotheker Reinier van Hest heeft geholpen bij de selectie van die planten. Elspeth kweekte de geselecteerde soorten vervolgens zelf op in haar Miracle Garden in het Amsterdamse Erasmuspark.

De website is voor iedereen bedoeld –ook voor wie in bed ligt– om te kunnen genieten van de Flowerfields. De tweetalige site leidt je door de Flowerfields en vertelt de veelzijdige achtergrond van de uitgelichte planten.

Klik hier om naar de Flowerfields website te gaan

l