Kunst & Kennis 13 december 2023

Op 13 december is er weer een Kunst & Kennis debat dit keer met het thema pijn, dat Kunstzaken Amsterdam UMC organiseert  i.s.m. CREA en literair tijdschrift De Gids.

Locatie : Theaterzaal CREA Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

Tijd : 17.00 - 18:30 uur

Tickets bestel je hier

Kunst & Kennis is een debat waar kunstenaars en wetenschappers met elkaar en het publiek in gesprek gaan.Op 13 december wordt aandacht besteed aan pijn in de literatuur, beeldende kunst en wetenschap.

 

'Hoe kunnen we pijn verstaan en interpreteren, hoe kunnen we pijn schrijven, en doet schrijven pijn? Hoe kunnen we ons een pijn voorstellen die niet eens beschreven kan worden, zoals de pijn van dieren? En hoe, tenslotte, verhoudt naast literatuur, de beeldende kunst zich tot pijn, en de hedendaagse wetenschap?'

 

Tijdens deze editie van Kunst & Kennis wordt er een thema nummer Pijn gepresenteerd van De Gids en gaan we in gesprek met beeldend kunstenaar Nieke Koek die pijn probeert te visualiseren, anesthesioloog en pijnspecialist Frank Wille en schrijver Nadia de Vries. Met extra literaire bijdragen van o.a. Irwan Droog over pijn bij dieren en poëzie aan de hand van beeldende kunst door Maria Barnas. Gespreksleider is Elte Rauch, auteur en projectleider literatuur bij Amsterdam UMC.