Pieter Holstein 2006

Van 28 NOVEMBER TOT 23 JANUARI 2007 exposserde Pieter Holstein in de Brummelkampgalerie.

Ter gelegenheid van de Anatomische Les geeft de Kunststichting AMC jaarlijks een beeldend kunstenaar de opdracht om een prent te vervaardigen in de serie “De menselijke gedaante”. Dit jaar kreeg Pieter Holstein de opdracht.

Pieter Holstein (1934) is geen onbekende in het AMC. De AMC-kunstcollectie bevat meerdere werken van zijn hand. Door de stripachtige tekenstijl en het heldere kleurgebruik is het geliefd werk. Holstein schildert zijn etsen vaak in met aquarelverf, maar laat hier ook enkele zwart-wit zeefdrukken, schilderijen en werken op emaille  zien.  Niet onbelangrijk zijn de teksten die hij onder zijn etsen plaatst. De prent die hij voor de serie ‘De menselijke gedaante’ gemaakt heeft, gaf hij heel toepasselijk de titel De Anatomische Les.

Droomt of slaapt het meisje op de prent? Misschien duizelt de informatie uit het studieboek haar zo en is ze in slaap gevallen boven haar boeken en droomt ze van een helixvlieger. Wie zal het zeggen. Holstein laat het de toeschouwer zelf bedenken.

De ets-met-aquarel De Anatomische Les van Pieter Holstein is genummerd en gesigneerd en in een beperkte oplage van 50 stuks beschikbaar in de winkel.

E

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: