Toelating en inschrijving Health Informatics

Om toegelaten te worden dient u een afgeronde HBO of WO bachelor- of masterdiploma van een Nederlandse of een buitenlandse instelling van hoger onderwijs met daarnaast minimaal 2 jaar werkervaring in de zorg te hebben.

Studenten met een HBO bachelor of masterdiploma of een WO bachelordiploma dienen met behulp van een uitgebreid CV een academisch werk- en denkniveau aan te tonen. 

Indien u de gehele master wilt volgen en geen duidelijke medische of biologische component in uw WO of HBO opleiding heeft gehad dan dient u de pre-master “Beginselen van de gezondheidszorg” succesvol te doorlopen en is toelating tot de master mogelijk.

Inschrijving:
U kunt zich inschrijven voor een individuele module of de hele master door een e-mail te sturen aan: healthinformatics@amc.nl. Vermeldt u daarbij uw vooropleiding en werkervaring. Ons team neemt contact met u op om de inschrijvingsprocedure verder te bespreken. 

Kosten en betaling
De kosten per module bedragen € 1.765,-. De gehele opleiding kost € 17.650,- (10 modules + afstudeerproject). De betaling geschiedt per module. Voor enkele modules dient u zelf een studieboek aan te schaffen.  

Ook wanneer de student zich voor de gehele opleiding heeft ingeschreven, betaalt de student €1.765,- per module maar kan hij/zij kosteloos deelnemen aan het afstudeerproject. 

Voor studenten die de pre-master “Beginselen in de gezondheidszorg” moeten volgen komt hier een bedrag van €695,- euro bij.

Korting: 
Medewerkers van het AMC/VUmc ontvangen een korting van 25% op het inschrijfgeld. Dit geldt niet voor pilot modules. Hiervoor geldt een standaard gereduceerd tarief.

Startdata:
Er zijn 3 startmomenten per jaar waarop 3 modules aangeboden worden. Iedere module draait 1 keer per jaar. De startmomenten zijn september, december en april. Kijk voor de exacte startdata bij de individuele modules.

Onderwijs en Examen Reglementen

De masteropleiding Health Informatics heeft een Onderwijs- en Examenregeling en een document met Regels en richtlijnen van de examencommissie. Masterstudenten van de opleiding worden geacht deze documenten te kennen.

Hertentamen data
1 keer per jaar is er de kans om tentamens te herkansen.
Dit kan op: 5 juli 2018; 4 juli 2019