Toelating en inschrijving Health Informatics

Om toegelaten te worden dient u een afgeronde HBO of WO bachelor- of masterdiploma van een Nederlandse of een buitenlandse instelling van hoger onderwijs met daarnaast minimaal 2 jaar werkervaring in de zorg te hebben.

Studenten met een HBO bachelor of masterdiploma of een WO bachelordiploma dienen met behulp van een uitgebreid CV een academisch werk- en denkniveau aan te tonen. 

Indien u de gehele master wilt volgen en geen duidelijke medische of biologische component in uw WO of HBO opleiding heeft gehad dan dient u de pre-master “Beginselen van de gezondheidszorg” succesvol te doorlopen en is toelating tot de master mogelijk.

Inschrijving:
U kunt zich inschrijven voor een individuele module of de hele master door een e-mail te sturen aan: healthinformatics@amsterdamumc.nl. Vermeldt u daarbij uw vooropleiding en werkervaring. Ons team neemt contact met u op om de inschrijvingsprocedure verder te bespreken. Bekijk in het document "Inschrijving Master Health Informatics" hieronder de voorwaarden en benodigde documenten voor toelating tot de master.

Kosten en betaling
De kosten per module bedragen € 1.765,-. De gehele opleiding kost € 17.650,- (10 modules + afstudeerproject). De betaling geschiedt per module. Voor enkele modules dient u zelf een studieboek aan te schaffen.  

Ook wanneer de student zich voor de gehele opleiding heeft ingeschreven, betaalt de student € 1.765,- per module maar kan hij/zij kosteloos deelnemen aan het afstudeerproject. 

Voor studenten die de pre-master “Beginselen in de gezondheidszorg” moeten volgen komt hier een bedrag van €695,- euro bij.

Korting: 
Medewerkers van het AMC/VUmc ontvangen tijdelijk een korting van 50% op het inschrijfgeld in 2024. Na 2024 geldt voor medewerkers van het AMC/VUmc een standaard korting van 25% op het inschrijfgeld. Hiervoor geldt een standaard gereduceerd tarief.

Startdata:
Er zijn 3 startmomenten per jaar waarop 3 modules aangeboden worden. Iedere module draait 1 keer per jaar. De startmomenten zijn september, december en maartl. Kijk voor de exacte startdata bij de individuele modules.

Tentamen en hertentamen data
De tentamen en hertentamen data staan vermeld in de module omschrijvingen.