De opleiding tot KNO-arts duurt 4,5 jaar. In het AMC zijn op de afdeling KNO gemiddeld 10 artsen in opleiding tot specialist (aios).

Informatie

Deze informatie is bedoeld voor sollicitanten (aios Keel- Neus- en Oorheelkunde).

U staat onder leiding van de KNO-artsen centraal in de diagnostiek van ons vakgebied. In de opleiding besteden we zowel aandacht aan de wetenschappelijke en technische basis van het vakgebied, als aan de klinische praktijk. Daarnaast moedigen wij u aan om binnen de onderzoekslijnen van de afdeling ook zelf wetenschappelijke activiteiten te ontplooien of voort te zetten. De opleiding tot KNO-arts in het AMC is gelieerd aan een gedeeltelijke opleiding in een van de aan onze regio gebonden klinieken, waar u een belangrijk deel van de opleiding zult doorbrengen.

Toelatingseisen en solliciteren

Elk jaar medio maart zal de vacature voor de opleidingsplaats(en) worden gepubliceerd op de vacaturesite van het Amsterdam UMC locatie AMC. Desgewenst kunt u een ‘job alert’ aanmaken zodat u een melding ontvangt wanneer de vacature is geplaatst.

U heeft uw artsopleiding voltooid, enige onderzoekservaring of klinische ervaring opgedaan en aantoonbare belangstelling voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde.

Opleider

prof. dr. F. G. Dikkers en plaatsvervangend opleider prof.dr. P. Merkus

Vragen en contact

Voor vragen en meer informatie kun u contact opnemen met het secretariaat KNO 020-566 3789, secretariaatkno@amc.nl

https://www.kno.nl/kno-vereniging/opleiding/