Intensive Care Neonatologie (kinderverpleegafdeling)

Op de IC Neonatologie liggen te vroeggeboren baby's die intensieve zorg nodig hebben.

Contact en afspraak

Uw kind is opgenomen op de afdeling IC Neonatologie. Op de afdeling IC Neonatologie worden vroeggeborenen of zieke pasgeborenen verpleegd.

Uw kind wordt zoveel mogelijk ontwikkelingsgericht verzorgt. Dit houdt in dat er wordt ingegaan op de signalen die uw baby geeft. Tijdens de opname zijn uw tips of aanmerkingen welkom. Wij vinden het belangrijk dat we uw kind samen met u de beste zorg kunnen geven.

Wat kan ik verwachten?

Op de afdeling krijgt uw kind te maken met een team van artsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en andere specialisten.

Ter voorbereiding op de opname van uw kind krijgt u een informatiefolder over de Intensive Care Neonatologie en de brochure Opname in het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat we u vragen of uw kind kan meewerken aan wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie kunt u vinden in de folder

Ook kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Route

De afdeling IC Neonatologie bevindt zich in bouwdeel H op de derde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Sla hier rechtsaf en loop door tot het tweede plein. Steek deze over en sla opnieuw rechtsaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel H aan uw linkerhand. Neem de lift naar de derde verdieping en volg de bordjes naar H3-Noord.

IC Neonatologie

  • Unit 1: 020 - 566 4171
  • Unit 2: 020 - 566 3574
  • Unit 3: 020 - 566 4370

Meer over uw bezoek aan het AMC: