Medewerkers

Mevrouw Drs. D.E. Daphne  Boucherie
Mevrouw Drs. D.E. Daphne Boucherie
Onderzoeksassistent
De heer Dr. M.W.A. Matthan  Caan
De heer Dr. M.W.A. Matthan Caan
Assistant professor Dept. of Biomedical Engineering & Physics
De heer Dr. H.A. Henk  Marquering
De heer Dr. H.A. Henk Marquering
Assistant Professor Dept. of Biomedical Engineering & Physics
De heer Ir. M.G. Maarten  Poirot
De heer Ir. M.G. Maarten Poirot
Technisch Geneeskundige
Mevrouw Prof. dr. L. Liesbeth  Reneman
Mevrouw Prof. dr. L. Liesbeth Reneman
Radioloog
De heer Dr.  Eric  Ruhe
De heer Dr. Eric Ruhe
Psychiater

Ervaring en Expertise

LEOPARD is een medisch-technisch onderzoek dat sterk gespecialiseerde kennis vraagt van meerdere disciplines. De kracht van het onderzoeksteam komt voort uit de integratie van expertise op het gebied van psychiatrische praktijk, radiologische beeldacquisitie en geavanceerde analysemethoden.

Prof. dr. Liesbeth Reneman is radioloog binnen de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde (RNG) en leidt de “Translational Neuroradiology” onderzoeksgroep welke onderzoek doet naar de effecten van medicatie op het brein. Dr. Eric Ruhé is psychiater en expert op het gebied van de behandeling van depressieve aandoeningen. Dr. Henk Marquering en dr. Matthan Caan zijn betrokken vanuit de afdeling Biomedische Technologie en fysica (BMEP). Zij zijn betrokken vanuit hun kennis over medische beeldanalyse, MRI beeldacquisitie en AI-gebaseerde methoden. Tot slot vervult Maarten Poirot de dagelijkse uitvoering van de studie en wordt hierin ondersteund door Daphne Boucherie. Maarten is promovendus vanuit RNG en BMEP en Daphne heeft ruime ervaring als onderzoeksassistent binnen RNG.

Waarborging

De LEOPARD studie is een WMO-plichtige laagrisico-onderzoek. Medisch-ethische beoordeling is inzichtelijk vanuit de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek onder dossiernummer NL74000.018.20 en voldoet aan de hoogste standaarden van medisch-ethische toetsing. Voor onafhankelijk advies verwijzen wij u graag door naar de onafhankelijk arts, psychiater Drs. A.L. Sutterland.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: