Chirurgie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Chirurgie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Chirurgie van het AMC. Hier krijgt u deskundig advies en wordt uw latere operatie alvast besproken. De polikliniek Chirurgie werkt samen met het Flevoziekenhuis. Soms kunt u kiezen waar u geopereerd wilt worden: in het AMC of in het Flevoziekenhuis.

Wat kan ik verwachten?

Grote en middelgrote operaties doen we nooit op de polikliniek zelf. U kunt er wel terecht voor kleinere behandelingen. Het gaat dan altijd om een kleine chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van een vetbult of de behandeling van een ingegroeide teennagel.

Na een ingreep op de polikliniek Chirurgie zult u meestal direct naar huis kunnen. Daarom is het verstandig iemand mee te nemen die u kan begeleiden. Ook is het handig om rekening te houden met uw kleding. Die moet u makkelijk uit kunnen trekken als u na de ingreep een verband om krijgt.

Meestal hecht de chirurg uw wond na de ingreep. Soms zult u terug moeten komen om de hechtingen te laten verwijderen.

Route

De polikliniek Chirurgie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en slaat u meteen rechtsaf. U kunt de borden volgen en u melden bij de hoofdbalie.

Chirurgie

020 - 566 2714 of 020 - 566 3111

Wachttijd Chirurgie

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Chirurgie: 31 dagen.

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patient verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing. De wachttijd is niet afhankelijk van de ziektekostenverzekering waarbij u verzekerd  bent.

a) Vaatchirurgie: 24 dagen.
b) Gastro-entrologie: 2 dagen.
c) Mammapoli: 5 dagen.
d) Oncologie: 7 dagen.

Wachttijden behandeling:

  • Operatieve behandeling of endovasculaire procedure van aneurysma van aorta (inclusief aneurysmata die zich voortzetten in aanpalende arterieën): 50 dagen.
  • Operatieve verwijdering borstkanker: te weinig waarnemingen
  • Operatieve verwijdering kanker van dikke darm: 16 dagen.
  • Galblaasverwijdering: 11 dagen.
  • Operatieve behandeling liesbreuk (hernia inguinalis/ hernia femoralis): 21 dagen.
  • Initiële operatieve behandeling van slokdarmkanker en/of kanker van overgang slokdarm-maag (exclusief debulking operatie, exclusief HIPEC): te weinig waarnemingen.
  • Initiële operatieve behandeling van maagkanker exclusief kanker van overgang slokdarm-maag (exclusief debulking operatie, exclusief HIPEC): te weinig waarnemingen
  • Vaatchirurgische behandeling (open en/of transluminaal) in verband met PAOD: te weinig waarnemingen.
  • Operatieve behandeling meniscus en/of kniebanden (geen vers letsel, exclusief artroscopische behandeling): te weinig waarnemingen. Alleen complexe operaties.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Meer over uw bezoek aan Amsterdam UMC, locatie AMC: