Meedoen aan onderzoek

Veel onderzoekers in Amsterdam UMC zijn op zoek naar patiënten voor hun wetenschappelijke studies. Meestal betreft dat lopende onderzoeken naar bijvoorbeeld nieuwe medicijnen of onderzoek om de bestaande kennis uit te breiden. Soms worden ook gezonde vrijwilligers gezocht om wetenschappelijke vragen te beantwoorden. Iedereen die meedoet krijgt vooraf mondeling en schriftelijk uitvoerige informatie over wat deelname precies inhoudt. Medewerking aan wetenschappelijk onderzoek is altijd vrijwillig en iedereen kan zonder opgave van reden zijn deelname weer intrekken.

 • Fit-trial
  Acroniem
  FIT-trial
  Hoofdonderzoeker
  prof.dr. W.A. Bemelman
  Titel
  Fit-trial
  Status
  Het onderzoek is gestart (de eerste proefpersoon is geïncludeerd)
  Afdeling
  Chirurgie
  Omschrijving

  Een onderzoek naar de behandeling van bloedarmoede bij patiënten die een operatie ondergaan in verband met darmkanker: de FIT studie.

  www.fit-trial.nl
 • ERAS-APPtimalisatie, een mobiele applicatie voor het betrekken van de patiënt in het proces rondom een darmoperatie
  Acroniem
  ERAS APPtimize
  Hoofdonderzoeker
  mw.prof.dr. M.P. Schijven
  Titel
  ERAS-APPtimalisatie, een mobiele applicatie voor het betrekken van de patiënt in het proces rondom een darmoperatie
  Status
  Het onderzoek is gestart (de eerste proefpersoon is geïncludeerd)
  Afdeling
  Chirurgie
  Omschrijving

  Het proces rondom een darmoperatie wordt al jaren volgens de ERAS (Enhanced Recorvery After Surgery) richtlijn door artsen en verpleegkundige uitgevoerd. We weten dat de uitvoering van bepaalde onderdelen sterk afhankelijk is van de inzet van de patiënt. Door het meer en beter betrekken van patiënten in het proces rondom de operatie denken wij de richtlijn beter nageleefd kan worden. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een korte opnameduur, meer beweging, minder complicaties en een grotere patiënttevredenheid.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Deelnemen aan dit onderzoek?

Als u in behandeling bent bij Amsterdam UMC kunt u uw behandelend arts vragen of u kunt deelnemen aan dit onderzoek. Bent u niet bij ons in behandeling, dan kunt u uw huisarts of specialist vragen voor een doorverwijzing.