Kinderafdeling: Emma Tuin (verpleegafdeling)

Op de afdeling Emma Tuin (H7-Zuid) worden kinderen verpleegd met verschillende ziektebeelden en leeftijden.

Uw kind wordt opgenomen op de afdeling Emma Tuin. Op deze afdeling liggen kinderen met verschillende ziektebeelden en uiteenlopende leeftijden.

Op de high-care units liggen kinderen die extra ondersteuning en bewaking nodig hebben. Hier kunnen onder andere prematuur geboren kinderen worden verpleegd vanaf de conceptuele leeftijd van dertig weken. Alle kinderen worden zoveel mogelijk ontwikkelingsgericht verzorgd. Dat houdt in dat er wordt ingegaan op de signalen die uw kind geeft, en dat de individuele zorg daarop wordt afgestemd.

Er zijn ook twee kamers ingericht voor slaapregistraties. Gedurende de nacht worden metingen verricht die belangrijke informatie opleveren voor het stellen van een diagnose of voor verdere behandeling. Dit onderzoek wordt gedaan bij kinderen van 0 tot 18 jaar.

Wat kan ik verwachten?

Op de afdeling krijgt uw kind te maken met een team van artsen, kinderverpleegkundigen, pedagogische medewerkers en andere specialisten.

Tijdens het opnamegesprek kan alles ter sprake komen wat volgens u van belang is voor een goede opvang. Uw tips of aanmerkingen zijn welkom. Wij vinden het belangrijk dat we uw kind samen met u de beste zorg kunnen geven. We betrekken u actief bij de zorg en behandeling van uw kind.

Ouders bij de visite
U kunt als ouders aanwezig zijn bij de ‘visite’. Tijdens de visite bespreken de arts en verpleegkundige samen met u hoe het met uw kind gaat en wat het plan voor de dag en de komende periode is. U heeft een belangrijke stem bij het behandelplan van uw kind. Oudere kinderen (tieners) mogen zelf ook bij de visite aanwezig zijn.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat we u vragen of uw kind mee kan werken aan wetenschappelijk onderzoek. Ook kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Blijven slapen

Op de afdeling is het mogelijk dat er één ouder blijft slapen op de kamer van uw kind. Er is een bedbank en schoon beddengoed krijgt u bij de opname.

Route en contact

De verpleegafdeling Emma tuin ligt in bouwdeel H op de zevende verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Sla hier rechtsaf. Steek het volgende plein over. Neem de lift naar de zevende verdieping van H en meldt u bij de balie.

Emma tuin

020 - 566 3368 (24 uur per dag bereikbaar)

Naar huis

Meestal vindt het vertrek (‘ontslag’) uit het ziekenhuis in de ochtend plaats. Voor u met uw kind weggaat, spreekt u met de behandelend arts. In dit gesprek krijgt u richtlijnen voor eventueel medicijngebruik en dieet, en tips over zaken die u met het oog op de genezing beter wel of juist niet kunt toestaan. Met de verpleegkundige heeft u een ontslaggesprek aan de hand van een formulier. Daarin kunt u aangeven of u voldoende bent voorbereid op het weer thuis zijn met uw kind, en eventuele vragen stellen. Tevens kunt u vertellen hoe u en uw kind de opname in het Emma Kinderziekenhuis hebben ervaren. Zo helpt u ons de zorg te verbeteren.

Nazorg

Wanneer dat nodig is, krijgt u aanvullende richtlijnen voor de verzorging. Veelal wordt er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan de polikliniek. Als uw kind thuis nog verpleegkundige zorg nodig heeft, zal de verpleegkundige dit met u bespreken. Wanneer dat nodig is kan de transferverpleegkundige ingeschakeld worden, die de zorg na ontslag van uw kind uit het ziekenhuis regelt. Op de dag na ontslag belt een verpleegkundige van de afdeling u thuis op. Met haar kunt u uw eventuele vragen van dat moment bespreken.

Het is goed mogelijk dat uw kind nog enige tijd nodig heeft om te verwerken wat er allemaal in het ziekenhuis is gebeurd. Sommige kinderen zijn opeens bang om alleen gelaten te worden, hebben moeite om te gaan slapen of plassen plotseling weer in bed. Over het algemeen verdwijnen deze reacties na korte tijd. Bij blijvende klachten kunt u contact opnemen met de pedagogisch medewerker die uw kind in het ziekenhuis heeft begeleid, via telefoonnummer 020 - 566 5674. Kijk ook naar onze uitgebreide informatie op de website 'na het ziekenhuis' van het Emma Kinderziekenhuis.


Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC'

Een overzicht van voorzieningen in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC.

Meer over uw bezoek aan het AMC: