Motoriekstoornissen van de slokdarm/maag (MOT-CHIR) (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Motoriekstoornissen van de slokdarm/maag (MOT-CHIR).

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de AMC-polikliniek Motoriekstoornissen van de slokdarm en maag. In het Amsterdam UMC hebben we het meestal over de ‘MOT-CHIR polikliniek’. De polikliniek is gevestigd op locatie AMC.

Deze polikliniek richt zich op stoornissen die te maken hebben met de beweeglijkheid van de slokdarm en de maag. U kunt er terecht voor onderzoek en behandeling door de chirurg of de MDL arts. De uiteindelijke behandeling kan plaatsvinden op locatie AMC, maar ook op locatie VUMC.

Voor wie?

Op deze polikliniek behandelen we mensen met allerlei goedaardige aandoeningen van slokdarm en maag, waaronder:

  • Middenrifsbreuk (hernia diafragmatica);
  • Intrathoracale maag (maag bevindt zich niet in de buik, maar in de borstholte)
  • Zuurbranden (refluxziekte) en
  • Bewegingsstoornissen van de slokdarm (achalasie, slokdarmspasmen, opboeren).

Meer over onze polikliniek

De MOT-CHIR polikliniek is een multidisciplinaire polikliniek. Dat betekent dat verschillende specialisten er samenwerken. Dat geldt in het bijzonder voor chirurgen, maag- darm- en leverartsen, arts-assistenten en arts-onderzoekers.

Doordat al deze specialisten veel met elkaar overleggen, hoeft u minder vaak langs te komen. U hoeft ze namelijk niet allemaal apart te spreken. Zo bent u sneller klaar en houden wij de wachttijden kort.

Speerpunt

Gastro-intestinale chirurgie, chirurgie van de slokdarm en het maagdarmstelsel, is één van de speerpunten van het AMC. Dat betekent dat we er als ziekenhuis alles aan doen om op dit medisch gebied voorop te blijven lopen. Qua onderzoek, nieuwe behandelmethoden en gespecialiseerde multi-disciplinaire behandelteams.

Route

De polikliniek ligt in de polikliniek Chirurgie van het Amsterdam UMC, locatie AMC. . Deze polikliniek zit in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping (flexpoli). Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en slaat u meteen rechtsaf. U kunt de borden volgen en u melden bij de hoofdbalie.

Motoriekstoornissen van de slokdarm en maag

020 - 566 2714 of 020 - 566 3111

Wachttijd Motoriekstoornissen van de slokdarm/maag

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Na het aanleveren van de informatie door de verwijzend specialist krijgt u binnen maximaal 5 weken (30 dagen) een afspraak op de MOT-CHIR polikliniek.

Meer over uw bezoek aan het AMC: