Op de afdeling van de Acuut Chirurgische Unit (ACU)

Informatie over het verblijf op de Acuut Chirurgische Unit.

Bezoek

Bezoek is welkom van 15.00 tot 20.00 uur. U kunt twee personen tegelijk ontvangen. Heeft u meer dan 2 gasten? Op de afdeling is een wachtkamer waar zij plaats kunnen nemen.

Bloemen

Op de afdeling Acuut Chirurgische Opname mag u bloemen ontvangen. Op de Intensive Care is dit helaas niet toegestaan. Op de Intensive Care hebben mensen vaak een verminderde weerstand, hierdoor zijn ze gevoeliger voor infecties.

Kamer

De afdeling heeft kamers voor vier personen, hierdoor kunnen we de wachttijden kort houden. Mannen en vrouwen liggen gemengd op dezelfde kamer, als u hier moeite mee heeft dan is het verstandig om dat voor of tijdens het opnamegesprek aan te geven.

Kast

Op de kamer heeft u een eigen kast. Hierin kunt bijvoorbeeld uw nachtkleding, kamerjas of ondergoed opbergen. Ook is het verstandig om wat te lezen mee te nemen omdat u soms zult moeten wachten. De kasten kunnen niet op slot dus we adviseren hierin geen waardevolle spullen op te bergen.

Maaltijden

Iedere dag kunt u via een formulier uw voorkeur voor de maaltijd aangeven. De voedingsassistent kan u eventueel adviseren bij het maken van de keuzes. Onze keuken houdt rekening met uw geloofsovertuiging of levensbeschouwing.

Televisie, radio, telefoon en internet

Elk bed is voorzien van een televisie, radio en telefoon. U kunt kosteloos naar de radio luisteren, voor het gebruik van de televisie en telefoon worden kosten in rekening gebracht. Het bedrijf Patientline verzorgt dit. Patientline is een particuliere organisatie buiten het AMC.

Op de afdeling is ook een algemene ruimte. Hier kunt u kosteloos televisie kijken en internetten. We vragen u uw mobiele telefoon alleen op de begane grond en in de hal van de poliklinieken te gebruiken. Het mobiele signaal kan namelijk storingen veroorzaken in de medische apparatuur op de afdeling.

Servicedienst

Op werkdagen komen vrijwilligers van de Patiënten-servicedienst langs met de ochtendbladen. Deze vrijwilligers helpen u ook graag met andere zaken. Kleine en praktische karweitjes die voor u lastig kunnen zijn helpen ze u graag bij.

Uw postadres

Dagelijks brengen we de post rond. Na uw vertrek wordt uw post doorgestuurd naar huisadres. Wanneer u post in het ziekenhuis wilt ontvangen dan kunt u dit naar het volgende adres laten sturen.

[uw naam]
Academisch Medisch Centrum
Acuut Chirurgisch Unit
Kamer: [uw kamernummer]
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam