VASKIR (Vasculitis) (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek VASKIR (Vasculitis).

Contact en afspraak

Patiënten met klachten die (mogelijk) berusten op vasculitis kunnen naar de VASKIR-polikliniek verwezen worden via de polikliniek Klinische Immunologie en Reumatologie.

Voor de behandeling van patiënten met vasculitis hebben de afdeling Klinische Immunologie en Reumatologie (KIR) en de sectie Vasculaire Geneeskunde van de Inwendige Geneeskunde sinds 2006 een gezamenlijke triage polikliniek ingericht. Dit leidt patiënten snel naar de juiste specialisten, zodat ze efficiënt en goed behandeld worden. Het bij elkaar brengen van deze patiënten stimuleert bovendien gericht onderwijs en onderzoek.

   Wat kan ik verwachten?

   Het spreekuur, de VASKIR-polikliniek genoemd, wordt gezamenlijk gehouden door twee artsen en internisten in opleiding die in de laatste fase van hun specialisatie zitten. Eén arts is gespecialiseerd in Vasculaire Geneeskunde, de ander in Klinische Immunologie en Reumatologie. Zo nodig schakelen zij andere specialisten in.

   Over de polikliniek

   De polikliniek wil ook een duidelijk loket zijn voor verwijzers, zodat duidelijker is naar welke specialist ze iemand moeten sturen met bijvoorbeeld een blauwe hand en een niet genezende wond. Indien nodig wordt de patiënt doorverwezen naar een andere specialist binnen het AMC welke betrokken is bij de zorg voor patiënten met vasculitis. Als de diagnose duidelijk is, dan krijgt de patiënt een hoofdbehandelaar toegewezen tot wie de patiënt zich kan wenden.

   De polikliniek faciliteert ook wetenschappelijk onderzoek naar vasculitis. Op deze manier kan de zorg sneller verbeteren.

   Route

   De VASKIR-polikliniek is onderdeel van het Vasculitiscentrum AMC, een door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) erkend expertisecentrum voor patiënten met vasculitis. Adres van het Vasculitiscentrum AMC: Secretariaat Loc. F4-105, Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam Zuidoost.

   Meer over uw bezoek aan het AMC: