Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling medische oncologie, locatie VUmc/de Boelelaan

Internationale waardering voor Nederlandse registratie uitkomsten pancreaschirurgie

In de eerste wetenschappelijke publicatie van de Dutch Pancreatic Cancer Audit worden de resultaten gerapporteerd van bijna tweeduizend pancreas operaties die gedurende twee jaar in Nederland zijn verricht . In een begeleidend stuk schrijft editor Mark Callery (Boston) dat de Nederlandse resultaten en het kwaliteitsaudit systeem bewonderenswaardig zijn.

Pubmed

De kwaliteit en nauwkeurigheid van de geregistreerde gegevens was hoog. De resultaten na pancreasoperaties in Nederland waren in vergelijking met andere internationale studies goed te noemen (sterfte 3.6%, ernstige complicaties 27%, opnameduur 11 dagen). De geregistreerde gegevens zullen in de toekomst worden gebruikt om de zorg rondom pancreasoperaties verder te verbeteren.

De Dutch Pancreatic Cancer Group (www.dpcg.nl) lanceerde in 2014 de Dutch Pancreatic Cancer Audit (DPCA) in samenwerking met de Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA). Chirurgen registreren in de DPCA de uitkomsten van pancreasoperaties in Nederland, oa voor alvleesklierkanker. Welke gegevens geregistreerd worden, is gebaseerd op een grondig literatuur onderzoek over 10 jaar waardoor alleen nuttige gegevens geregistreerd worden.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: