Hoe maak ik een afspraak?

Zelf kunt u helaas geen afspraak maken met expertisecentrum GIOCA. Uw eigen specialist of huisarts kan u aanmelden bij onze polikliniek. Als de benodigde informatie van uw verwijzend specialist of huisarts binnen is, nemen wij binnen 24 uur contact met u op over de gemaakte afspraken op onze polikliniek. Uw eerste afspraak is meestal binnen 5 werkdagen na het eerste contact van uw verwijzer met het GIOCA.

Wanneer ben ik aan de beurt? (GIOCA)

We doen ons best u zo snel mogelijk te helpen. Na het aanleveren van de informatie door de verwijzend specialist kunt u meestal binnen vijf werkdagen bij ons terecht voor de GIOCA-dag.

Weet u niet zeker of uw verwijzing is verstuurd? Neem dan contact op met uw verwijzend arts. U kunt hem of haar wijzen op de verwijsprocedure.

Zijn er specifieke voorbereidingen die ik moet treffen voordat ik naar het GIOCA kom?

Neem het volgende mee wanneer u een afspraak heeft:

  • geldig verzekeringspasje;
  • legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, toeristen- of identiteitskaart);
  • patiëntenpas en afsprakenkaart;
  • afspraakbevestiging;
  • medicatielijst indien u medicijnen gebruikt;
  • lijstje met vragen en wensen over de diagnostiek of behandeling.

Het is ook altijd mogelijk om iemand mee te nemen naar uw bezoek aan het AMC. Lees meer over deGIOCA-dag.

Door wie word ik tijdens de GIOCA-dag behandeld?

U wordt ontvangen door een gastheer of gastvrouw die u de hele dag begeleidt. Ook zijn er speciaal opgeleide GIOCA-verpleegkundigen, waarbij u met al uw vragen terecht kunt.

Van maandag tot en met donderdag richt het GIOCA zich op een specifieke groep mensen. Hier kunt u kennismaken met de verschillende behandelteams die binnen het GIOCA werken:

  • Maandag: HCC- team, hepatocellulair kanker (levercel).
  • Dinsdag: CRC, colorectaal kanker (dikke darm, endeldarm en rectum).
  • Donderdag: HPB, HepaticoPancreatoBiliair (lever, alvleesklier, Neuro Endocriene Tumoren en galwegen).

De slokdarm-maagzorg (oesophagus: (slokdarm en maag) is op locatie VUmc, op woensdag en vrijdag. De multidisciplinaire polikliniek oncologie GIOCA VUmc voor slokdarm-maagzorg vindt plaats op woensdag en vrijdag op polikliniek W4. Daar zullen naast de GIOCA-afspraken ook de follow up-afspraken gaan plaatsvinden.

Wordt er bij het GIOCA wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd?

Ja, zeker. Het GIOCA investeert in innovatie en groeit uit tot een (inter)nationaal toonaangevend expertisecentrum op het gebied van gastro-intestinale oncologische zorg. Dit bereiken we via wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Waar kan ik terecht met overige vragen?

Natuurlijk blijft het altijd mogelijk om rechtstreeks contact te hebben met één van de specialisten van het expertisecentrum GIOCA. Neemt u bij onzekerheid of onduidelijkheden direct contact met ons op via onderstaande gegevens. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.00 uur.

E-mail: gioca@amsterdamumc.nl
Telefoon: 020-4441100 (kies optie ‘colorectale poli AMC’)