Leverziekten (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Leverziekten.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek van het Levercentrum AMC. Deze polikliniek richt zich op aandoeningen van de lever en galwegen. U kunt er terecht voor onderzoek en behandeling.

Wat we hier behandelen

De polikliniek Leverziekten is deskundig op het gebied van uiteenlopende ziekten, waaronder:

 • infectieziekten van de lever;
 • aangeboren leverziekten;
 • levertumoren;
 • leververvetting en
 • ziekten van de bloedvaten in de lever.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Vaak is er eerst nog vervolgonderzoek nodig om dat precies te kunnen zeggen. Zoals bloedonderzoek of nader onderzoek van de lever met bijvoorbeeld een MRI of CT-scan.

  Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over eventuele andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat kunt verwachten.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

  Wetenschappelijk onderzoek

  Op de afdeling Leverziekten doen we veel wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en nieuwe behandelingen van leverziekten. Onze wetenschappelijke studies richten zich voornamelijk op virale hepatitis, cholestase, auto-immuunziekten van de lever en galwegen en leverkanker.

  Wilt u meedoen aan zo’n onderzoek? Neem dan contact op met ons secretariaat.

  Route

  De polikliniek Leverziekten ligt in gebouw A op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de ingang van het polikliniekengebouw, naast de hoofdingang en de lift naar de tweede verdieping. U kunt zich daar melden bij de balie.

  Leverziekten

  020 – 566 4301

  Email:

  mdl@amc.nl

  Faxnummer:

  020- 566 9597

  Meer over uw bezoek aan het AMC: