Primaire Biliaire Cholangitis (PBC)

Intercept 747-213 (NIEUW)

Een fase 2 dubbelblinde, gerandomiseerde parallelle-groepsstudie ter evaluatie van de werkzaamheid, veiligheid en verdraagbaarheid van obeticholzuur, toegediend in combinatie met bezafibraat, bij proefpersonen met primaire biliaire cholangitis die onvoldoende respons vertoonden of intolerant waren voor ursocholzuur.

Informatie Onderzoek:
Voor een fase 2 onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met PBC  biedt het Amsterdam UMC (locatie AMC) vrouwen en mannen met de diagnose PBC deelname bij een therapiestudie aan.  In dit onderzoek zal gekeken worden of het nieuwe geneesmiddel obeticholzuur (OCA) in combinatie met bezafibraat (BZF) een effect heeft op PBC.

Deelnemende patiënten krijgen bezafibraat (BZF) of een combinatie van bezafibraat (BZF) en obeticholzuur (OCA) samen. Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail:      leverresearch@amc.nl
Tel:        020-566 8468. U kunt eventueel een bericht inspreken op de voicemail

COBALT studie

Een onderzoek om uit te zoeken hoe doeltreffend obeticholzuur (OCA) kan zijn bij het voorkomen of vertragen van specifieke medische problemen die zich kunnen voordoen bij patiënten met Primaire Biliaire Cholangitis (PBC).

Contact: Martine Peters 020-566 7863  leverresearch@amc.nl
Hoofdonderzoeker: Prof. dr. Ulrich Beuers.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer