Primaire Biliaire Cholangitis (PBC)

PACIFIC

Gerandomiseerd, dubbelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek ter evaluatie van de effecten van EP547 bij proefpersonen met cholestase-geassocieerde jeuk (pruritus) als gevolg van primaire biliaire cholangitis of primaire scleroserende cholangitis.

Informatie onderzoek:
Het Amsterdam UMC (locatie AMC) zoekt voor een nieuw fase 2 onderzoek mannen of vrouwen met jeuk als gevolg van primaire biliaire cholangitis (PBC) of primaire scleroserende cholangitis (PSC).
Patiënten met cholestatische leverziekten zoals primaire biliaire cholangitis of primaire scleroserende cholangitis hebben vaak last van hevige jeuk. Dit kan gevolgen hebben voor de duur en kwaliteit van slaap, de mate van vermoeidheid over de dag en de kwaliteit van leven in het algemeen.

In dit onderzoek kijken we hoe veilig het nieuwe middel EP547 is bij patiënten die last hebben van jeuk die in verband wordt gebracht met cholestatische leverziekte. Ook onderzoeken we de verdraagbaarheid van het onderzoeksmiddel.

Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC. Mail: leverresearch@amc.nl / Tel:  020-566 8468.


NUT 2/PBC

Een medisch - wetenschappelijk, dubbelblind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd fase-II-dosisbepalingsonderzoek waarin tabletten met verschillende doses norucholinezuur (NCA) worden vergeleken met placebo voor de behandeling van primaire biliaire cholangitis (PBC) bij patiënten die onvoldoende reageren op ursodeoxycholzuur.

Informatie onderzoek: Voor een fase 2 onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met PBC biedt het Amsterdam UMC (locatie AMC) vrouwen en mannen met de diagnose PBC deelname bij een therapiestudie aan. In dit onderzoek zal gekeken worden of het nieuwe geneesmiddel norucholinezuur (NCA) een effect heeft op PBC. In het Nederlands wordt NCA ook wel norursodeoxycholzuur (norUDCA) genoemd. We testen norucholinezuur (NCA) in verschillende sterktes bij patiënten met PBC in vergelijking met een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ (ziet er hetzelfde uit als NCA tabletten).

Deelnemende patiënten krijgen norucholinezuur (NCA) of een placebo. Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. Deze beslissing is de verantwoordelijkheid van de dokter. U zult gedurende dit drie maanden durende onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek. De onderzoeksmedicatie, de aanvullende testen en de behandelingen ten behoeve van het onderzoek kosten niets en er is een vergoeding voor de onkosten (bijvoorbeeld reiskosten).

Meedoen of meer weten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail:      leverresearch@amc.nl
Tel:        020-566 8468. U kunt eventueel een bericht inspreken op de voicemail


Intercept 747-213

Een fase 2 dubbelblinde, gerandomiseerde parallelle-groepsstudie ter evaluatie van de werkzaamheid, veiligheid en verdraagbaarheid van obeticholzuur, toegediend in combinatie met bezafibraat, bij proefpersonen met primaire biliaire cholangitis die onvoldoende respons vertoonden of intolerant waren voor ursocholzuur.

Informatie Onderzoek:
Voor een fase 2 onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met PBC  biedt het Amsterdam UMC (locatie AMC) vrouwen en mannen met de diagnose PBC deelname bij een therapiestudie aan.  In dit onderzoek zal gekeken worden of het nieuwe geneesmiddel obeticholzuur (OCA) in combinatie met bezafibraat (BZF) een effect heeft op PBC.

Deelnemende patiënten krijgen bezafibraat (BZF) of een combinatie van bezafibraat (BZF) en obeticholzuur (OCA) samen. Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail:      leverresearch@amc.nl
Tel:        020-566 8468. U kunt eventueel een bericht inspreken op de voicemail