Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC)

'Dubbelblind, gerandomiseerd, placebogecontroleerd, fase III-onderzoek ter vergelijking van norursoxycholinezuur-capsules met placebo bij de behandeling van primaire scleroserende cholangitis'.

NUC-5

Informatie onderzoek

Voor een Europees fase III onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC) , is het Amsterdam UMC (locatie AMC) op zoek naar mannen en vrouwen met de diagnose PSC.

Het doel van het onderzoek is om uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe medicijn, NorUrsodesoxycholzuur (norUDCA) is voor de behandeling bij mensen met PSC. De werking van norUDCA zal vergeleken worden met een placebo (niet actief medicijn). NorUDCA is eerder onderzocht in verschillende klinische studies en werd over het algemeen goed verdragen.

Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. Het onderzoek duurt in totaal 192 weken. U zult in die 92 weken verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail: leverresearch@amc.nl
Tel: 020-566 8468. U kunt eventueel een bericht inspreken op de voicemail.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: