Spoedeisende Hulp voor Vrouwen

Informatie over Spoedeisende Hulp Voor Vrouwen (SEHV).

Uw huisarts of verloskundige heeft u verwezen naar de Spoedeisende Hulp Voor Vrouwen (SEHV) vanwege het vermoeden op een acuut gynaecologisch probleem, omdat u ergens last van heeft en zwanger bent of juist net bevallen.

Bij zwangere vrouwen kunnen deze klachten bestaan uit overmatig zwangerschapsbraken, vaginaal bloedverlies en/of buikpijn in het eerste, tweede of derde trimester, gebroken vliezen zonder weeën bij een zwangerschapsduur van minder dan 37 weken, geen/minder beweging van het ongeboren kind voelen, verdenking op een zwangerschapsvergiftiging en koorts.

Bij kraamvrouwen kan het gaan om koorts, een operatiewond of episiotomie-problematiek (het knippen van de vagina bij een bevalling). Bij niet zwangere vrouwen gaat het om acute buikpijn (met of zonder koorts), acute pijn in of rondom de vagina, hevig vaginaal bloedverlies en operatiewondproblematiek.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen.

De Jonge Zwangerschapsunit (JZU) is onderdeel is de SEHV. JZU biedt hoogstaande gespecialiseerde zorg voor vrouwen met problemen in de eerste twintig weken van de zwangerschap, zoals een (dreigende) miskraam, of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Route naar de Spoedeisende Hulp voor Vrouwen

Als u het advies krijgt om naar SEHV/JZU te gaan, dan neemt u overdag de hoofdingang van locatie AMC of komt u binnen via de parkeergarage P2. De SEHV bevindt zich in bouwdeel H op de derde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla rechtsaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel H aan uw linkerhand. Neem de lift naar de derde verdieping en meld u bij de balie van H3-Zuid. Vanuit de parkeergarage slaat u, na de loopbrug, twee keer linksaf om bij de liften van bouwdeel H te komen. Bij de beide ingangen zijn er receptionisten die u de weg kunnen wijzen.

Tussen 23.45 en 06.00 uur is de hoofdingang gesloten. U kunt ons dan bereiken via de ingang bij de Spoedeisende Hulpafdeling, een verdieping lager, recht onder de hoofdingang.

Voor algemene informatie over uw verblijf in het AMC kunt u de brochure 'Wegwijs in het AMC' lezen.

Telefoonnummer: 020 - 566 1500

Mogelijke behandelingen