Voeding voor uw kind

Amsterdam UMC streeft de richtlijnen van WHO/Unicef na als het gaat om het geven van borstvoeding. Wanneer u uw kind borstvoeding wilt geven, stimuleren en ondersteunen wij u hierbij. Via het verpleegkundige team en de lactatiekundigen kunt u meer informatie ontvangen over borstvoeding.

Kolven van moedermelk

Soms lukt het niet meteen om uw kind aan de borst te laten drinken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer uw kind op de couveuseafdeling ligt. Het is dan belangrijk om moedermelk af te kolven. Op de kraamafdeling zijn spullen om te kolven aanwezig. De verpleegkundige legt u uit hoe het kolven in zijn werk gaat. De folders over borstvoeding en kolven zijn digitaal beschikbaar.

Lees alles over het geven van borstvoeding.

Flesvoeding voor uw kind

Krijgt uw kind flesvoeding? Dan zal de verpleegkundige u uitleggen hoe vaak u uw kind kunt voeden en hoeveel melk u per keer moet geven. Op de kraamafdeling zijn kant en klare flesjes met kunstvoeding beschikbaar. Wanneer u kiest voor flesvoeding is het prettig om een eigen fles mee te nemen naar het ziekenhuis zodat u en uw kindje hier alvast mee kunnen oefenen.