Voor deelnemers

Fase 5 is van start! Alle ABCD-jongeren zijn nu 15-16 jaar, een belangrijke periode in jullie ontwikkeling. Daarom willen we graag informatie verzamelen bij jou en je ouders via de ABCD-App of een online vragenlijst. Alle ABCD-deelnemers zullen voor 2020 persoonlijk hierover bericht krijgen.

Fase 5 van start: vragenlijst onderzoek

Nu jullie 15-16 jaar zijn, vragen we jullie opnieuw een vragenlijst in te vullen. Deze keer via de ABCD-app! Hierdoor krijgen we naast informatie over bijvoorbeeld jouw slaappatroon, voedingspatroon, fysieke activiteit en mentale gezondheid, ook informatie over je telefoongebruik. Wij zullen niet registreren wat je op jouw telefoon doet, maar bijvoorbeeld wel hoe lang het scherm aanstaat per dag, hoe hard het volume staat en hoe fel het beeldscherm staat. Daarnaast vragen we je moeder en vader een online vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over jou, de ABCD-jongere, en over henzelf.

Download hier de folder voor nog meer informatie:

Hebben jij en je ouders de inlogcodes voor het vragenlijstonderzoek al ontvangen via de e-mail of post? Zo ja, hieronder vind je de instructies voor de ABCD-App voor Android en iPhone en de link naar de vragenlijsten voor ouders:

Als jullie begin december 2019 geen informatie over fase 5 hebben ontvangen, dan hebben wij geen juiste contactgegevens.

Zijn jullie verhuisd of zijn jullie contactgegevens gewijzigd? Geef dit dan door via dit formulier:

De vorige meetronde vond plaats in 2015-2016 toen de ABCD-kinderen 11-12 jaar oud waren. Voor de ABCD-studie is dit fase 4. Hebben jullie de vragenlijsten niet ingevuld? Geeft niks, jullie kunnen nu met fase 5 gewoon meedoen. Alle informatie die we verzamelen is waardevol voor ons onderzoek. 

Vragen? Kijk eerst eens op de veelgestelde vragen pagina, misschien staat het antwoord er al tussen.

Lichamelijke metingen

Tijdens de huidige onderzoeksfase, gaan we geen lichamelijke metingen doen. In de toekomst zal dit wel weer het geval zijn.
Vier jaar geleden zijn voor het laatst ABCD-deelnemers lichamelijk onderzocht. Alle metingen vonden plaats op grote meetdagen op centrale locaties in Amsterdam onder begeleiding van getrainde medewerkers. Helaas konden we niet alle kinderen uitnodigen en meten. Bij ruim 1000 kinderen zijn lichamelijke metingen afgenomen.

Hieronder ziet u een korte samenvatting van de lichamelijke metingen in fase 4: