Voor deelnemers

In december 2022 is fase 6 afgerond. Op dit moment zijn we druk bezig met het opzetten van Fase 7. April/mei 2023 zullen we de jongvolwassen ABCD-deelnemers uitnodigen voor een nieuwe onderzoeksronde: Fase 7! Hierin zal de focus liggen op gezondheid, de invloed van 5G en slaap- en beweeggedrag.

Heb jij meegedaan aan fase 6 en aangegeven feedback te willen ontvangen? In januari 2023 ontvang je deze in een email. Hou je mailbox in de gaten!

Hieronder het filmpje van fase 6:

Nieuwe ABCD-onderzoek: Fase7!

Op dit moment zijn we hard bezig met het voorbereiden van Fase 7. De verwachting is dat we de eerste uitnodigingen in april/mei 2023 versturen. In deze onderzoeksronde zullen we enkel gegevens verzamelen bij de jongvolwassenen, dus deze keer geen vragenlijst voor de ouders.

De nieuwe onderzoeksronde zal in samenwerking zijn met het GOLIAT project van ISGLOBAL. Dit project is opgezet om het mogelijke effect van electromagnetische straling (RF-EMF), met een speciale focus op 5G, op de gezondheid van jonge mensen te onderzoeken. Dit zal betekenen dat we graag naast informatie over jou gezondheid, ook informatie zullen verzamelen over de hoeveelheid telefoon-, tablet- en computergebruik.

Fase 7 zal bestaan uit twee delen. Het eerste deel is vragenlijst onderzoek, waarbij ook cognitieve taakjes afgenomen zullen worden. Het tweede deel zal bestaan uit lichamelijke metingen en het meten van beweging en slaapkwaliteit.

Zijn jullie verhuisd of zijn jullie contactgegevens gewijzigd? Geef dit dan door via dit formulier:

Hebben jullie de vragenlijsten van fase 5 en/of 6 niet ingevuld. Dat geeft niks, jullie kunnen nu met fase 7 gewoon meedoen. Alle informatie die we verzamelen is waardevol voor ons onderzoek.