Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis dan is het altijd fijn als er iemand is die met u meegaat, die u helpt de weg te vinden en meeluistert naar wat de arts vertelt. In het ziekenhuis bieden we daarnaast verschillende soorten hulp aan.

Ik heb begeleiding nodig

Wanneer u dat prettig vindt, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de inschrijving naar de polikliniek of verpleegafdeling. De gastvrouwen en –heren kunnen u ook verder helpen waar nodig. Zij bezorgen bijvoorbeeld ook de bloemen op de kamers.

Ik kan niet zo goed lopen

Zorgtaxi:
Taxi’s kunnen u vlak voor de ingang afzetten en ophalen. Heeft een taxi nodig? Uw verpleegkundige of de baliemedewerkers bij de hoofdingang bestellen er graag één voor u. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient u van te voren een machtiging aan te vragen bij uw zorgverzekeraar. Houdt u er rekening mee dat u zonder een machtiging het vervoer contant moet betalen.

Lopen van het station naar locatie AMC
De aanlooproute tussen het station Holendrecht en de ingang is gewijzigd, de tijdelijke route is enkele minuten extra lopen. Er is een gratis shuttleservice.

Parkeren minder validen:
Naast de hoofdingang zijn diverse parkeerplaatsen voor invaliden.

Rolstoelen:
In het AMC kunt u gebruik maken van rolstoelen. Deze staan bij de ingang. Na uw bezoek kunt u de rolstoel daar ook weer terugzetten.

Shuttlebus
Een elektrische shuttle rijdt u naar uw bestemming binnen het AMC. De shuttle rijdt op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Hij biedt plaats aan drie personen.  

Ik kan niet zo goed Nederlands

U hebt recht op goede informatie over het onderzoek, de diagnose en de behandeling van uw klacht of aandoening. U wordt voorgelicht over de mogelijke risico’s van het onderzoek en de behandeling, de eventuele alternatieven en over uw vooruitzichten. Als u de Nederlandse taal niet goed beheerst, kan de arts een tolk inschakelen. Meestal gebeurt dat via een telefoon met luidspreker.

Andere voorzieningen

Geestelijke verzorging

Tot het team van zorgverleners die u in het ziekenhuis kunnen bijstaan, behoren ook de geestelijk verzorgers. Het team geestelijke verzorging bestaat uit protestantse geestelijk verzorgers, islamitische geestelijk verzorgers, een katholieke geestelijk verzorger en een humanistische geestelijk verzorger.

Overnachten bij het AMC

Een dag in het ziekenhuis is intensief, zeker als u van ver naar het AMC moet komen. Om de GIOCA-dag wat te verlichten, kunt u rustig en betaalbaar overnachten in het gastverblijf ‘De Drecht’. Zo kunt u de GIOCA-dag uitgerust starten en in de buurt logeren.

Ook voor iemand uit uw directe omgeving is het prettig om in uw buurt te zijn als u ernstig ziek bent of een zware operatie moet ondergaan. Een overnachting in ons gastenverblijf is dan een goede optie. U kunt hier veilig, rustig en betaalbaar overnachten.

Informatie over het gastverblijf

  • De kamers zijn bestemd voor maximaal twee personen.
  • Er is een badkamer en keukentje aanwezig.
  • Voor het ontbijt of de lunch kunt u bij de lokale supermarkt inkopen doen, het meenemen van thuis of eventueel gebruikmaken van de voorzieningen in het AMC.
  • Tarieven: zondag t/m vrijdag € 60,- per kamer per nacht, vrijdag t/m zondag € 50,- per kamer per nacht.
  • Linnengoed is in het appartement aanwezig.
  • De gastenverblijven zijn op loopafstand van het AMC en vlakbij station Holendrecht. Het is goed bereikbaar voor invaliden.
  • Neem uw geldig legitimatiebewijs mee.
  • Afhankelijk van uw zorgverzekeraar worden deze kosten vergoed. U dient deze kosten wel zelf te declareren.

Direct een overnachting reserveren in het gastverblijf

U meldt zich aan door te bellen naar telefoonnummer 0345 - 568616 van Stichting Dienstverlening Senioren (kantoortijden).

Gastverblijf

De appartementen liggen op minder dan 400 meter van het AMC, vlakbij station Amsterdam Holendrecht. Ze zijn ook goed bereikbaar voor invaliden.

Elk gastenverblijf is geschikt voor ten hoogste twee personen. U vindt hier een badkamer, keuken met magnetron en linnengoed. U doet boodschappen bij de buurtsupermarkt. Zelf eten meenemen van huis of een hapje eten in het restaurant van het AMC is natuurlijk ook een optie.

Wilt u overnachten in een -logeerappartement van het AMC? U meldt zich dan bij Stichting Dienstverlening Seniorenhuisvesting (SDS). Heeft u vragen over de logeerappartementen? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met SDS via tel. 0345-568616 (als u het keuzemenu hoort: kies optie 1).

Via dit nummer maakt u tijdens kantooruren overigens ook een boeking. Of de kosten worden vergoed hangt af van uw verzekering. U moet de rekening die u krijgt eerst zelf betalen, dan kunt u hem bij uw verzekeraar indienen.

Kinderopvang

Als u korte tijd in het AMC moet zijn, breng u kinderen vanaf 3 maanden tot 6 jaar dan bij de Kinderopvang. Daarvoor betaalt u niets; wel vragen wij u zelf wat te eten en drinken en luiers mee te nemen.

De Kinderopvang vindt u in het Polikliniekgebouw op de begane grond tegenover de Polikliniek Dermatologie. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Meer voorzieningen