Aiotho of poioth traject

Wil jij ook wetenschappelijk aan de slag? Dat kan als aiotho: 'Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker'. Een aiotho is een arts die zijn of haar opleiding tot huisarts combineert met een promotieonderzoek.

Onderzoek en huisartsopleiding

Als aiotho word je opgeleid tot huisarts en onderzoeker en ga je promoveren. Een aiotho-traject duurt ongeveer 6 jaar; 3 jaar opleiding en 3 jaar onderzoek. Meer informatie over de eisen en voorwaarden staan op de website van Huisartsopleiding Nederland.

Vacatures voor onderzoeksprojecten die geschikt zijn voor aiothos worden geplaatst op de website van Werken bij AMC. Heb je nog aanvullende vragen neem dan contact op met dr. O.R. (Otto) Maarsingh.

Voor aanstaande aios die al gepromoveerd zijn is het mogelijk te solliciteren als Postdoc in Opleiding tot Huisarts (poioth). Tijdens een poioth traject werk je naast je opleiding in deeltijd als onderzoeker. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden voor een poioth traject contact op met dr. M.I. (Mirjam) Geerlings, hoofd onderzoek huisartsgeneeskunde Amsterdam UMC.

Lopend huisartsgeneeskundig onderzoek

Meer weten over (landelijk) lopend huisartsgeneeskundig onderzoek? Bekijk het overzicht.