Elektronische beslissingsondersteuning

Vraagt u zich af wat de zin en onzin van elektronische beslissingsondersteuning is en wat het daadwerkelijk voor uw instelling kan betekenen? Voor veel zorgprofessionals blijkt het lastig te zijn om door de 'verkooppraatjes' heen te kijken en de echte toegevoegde waarde van deze systemen in te schatten.

De kennis en vaardigheden die u opdoet in deze module helpen u om de juiste beslissingsondersteunende diensten en systemen te identificeren en op een soepele manier binnen uw zorgprocessen te integreren.'In de module beslissings-ondersteunde systemen (BOS) heb ik veel geleerd over de achtergronden van medische besluitvorming, de opbouw van een BOS, waar en wanneer je die inzet en hoe je dat visueel vormgeeft.'

Anneke Zorgdrager Neuroloog in Treant Zorggroep locatie Bethesda


In deze module leert u:

  • Klinische taken te identificeren die verbeterd kunnen worden door beslissingsondersteuning
  • Te beoordelen of een beslissingsondersteunende applicatie geschikt is voor uw klinische toepassing
  • Eisen te specificeren voor een beslissingsondersteunende applicatie
  • EPD’s met een ingebouwde generator voor beslissingsondersteunende applicaties te beoordelen op de geschiktheid voor het ontwikkelen van eigen toepassingen

Met de opgedane kennis en kunde bent u de perfecte klinische gesprekspartner voor managers, zorgverleners, informatieanalisten, EPD- en applicatie- leveranciers. Met hen kunt u kwaliteits- en veiligheidsvraagstukken analyseren, relevante en realistische zorgverbeteringsinitiatieven opstarten, implementeren en evalueren. 

Data en kosten
Start:
 2 maart 2020
Tentamen: 28 mei 2020, hertentamen 25 juni 2020
Duur: 12 studieweken
Kosten:€ 1.765,- (25% korting voor medewerkers AMC/VUmc)
Accreditatie ABAN: 20 punten cluster 1, 2, 3 

Inschrijven
Voor deze module dient u minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding te hebben en minimaal 2 jaar werkervaring in de zorg. 
Wilt u zich opgeven voor deze module of hebt u inhoudelijke vragen, stuur dan een e-mail naar: healthinformatics@amc.nl. Vermeld daarbij ook uw vooropleiding en werkervaring.