Poliklinische apotheek locatie AMC

Met een recept of vraag na een bezoek aan locatie AMC bent u van harte welkom in de poliklinische apotheek.

  • Heeft de specialist tijdens uw bezoek aan de polikliniek een recept uitgeschreven?
  • Bent u opgenomen geweest in het ziekenhuis en wordt u ontslagen met medicatie?
  • Hebt u een dagbehandeling ondergaan en heeft u medicatie nodig?
  • Bent u op de spoedeisende hulp of bij de huisartsenpost geweest en u heeft een recept meegekregen?

Met een recept of vraag bent u van harte welkom in de poliklinische apotheek van locatie AMC. Zo combineert u in één bezoek de medisch-specialistische zorg en de zorg van de apotheek. Als er vragen of onduidelijkheden zijn over het recept, kunnen wij direct contact opnemen met de arts die de medicijnen heeft voorgeschreven.

Wij verzoeken iedereen om reguliere medicijnen en herhaalrecepten op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 17:30 uur op te halen. Herhaalrecepten kunnen ingeleverd worden in de herhaalbrievenbus die in de poliapotheek hangt en aan de balie. Vervolgens zal de medicatie na 3 doordeweekse dagen (mits voor 12:00 uur ingeleverd) klaar liggen in de poliapotheek.

Openingstijden

Let op, vanwege personeelstekort wisselen de openingstijden van de poliklinische apotheek. De komende periode zijn de openingstijden:

  • Maandag t/m zaterdag van 8.00 - 23.00 uur. In de avond , in het weekend en op feestdagen is de apotheek alleen geopend voor spoedeisende zaken.

    Wij kunnen u daarom vragen om op een ander tijdstip terug te komen. Na 18:00 uur en op zon- en feestdagen geldt een diensttarief. De maximale toeslag tijdens diensturen bedraagt: €43.85 per receptregel extra.

Na sluitingstijd kunt u naar de 24-uursapotheek in het OLVG West in Amsterdam, Jan Tooropstraat 164, Amsterdam, tel.nr. 020 510 88 26.

Locatie

De Poliklinische apotheek bevindt zich op C0, in de gang tussen bouwdeel B en C. De Poliklinische apotheek is te bereiken via de hoofd in- en uitgang van het ziekenhuis. Neem vanuit de hoofdingang de linkergang. De Poliklinische Apotheek bevindt zich na de klapdeuren aan de linkerkant. Kunt u het niet vinden? U kunt altijd de weg vragen aan één van onze medewerkers.

Aangepaste tarieven buiten kantooruren

In de avond, op feestdagen en in het weekend werken we als Dienstapotheek en liggen onze tarieven, volgens landelijke afspraken, hoger dan tijdens kantooruren.

Machtigingsformulier

Bent u zelf niet in staat om langs te komen, dan kunt u wel iemand machtigen met het online formulier. De persoon die u machtigt moet wel een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart) kunnen tonen en ook wordt u gebeld ter controle.

Financiële afhandeling

In de meeste gevallen kunnen we de kosten voor uw geneesmiddelen rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar declareren. Als dit niet kan, bent u zelf verantwoordelijk voor betaling. In onze apotheek kunt u uw rekening zelf betalen, maar dan alleen via PIN of creditcard. Om de veiligheid van onze medewerkers te kunnen garanderen is besloten om geen contant geld meer te accepteren.

Uw gegevens

Om ervoor te zorgen dat uw medicatiegeschiedenis compleet is, vragen wij u het intakeformulier in te vullen. Informatie over allergieën, overgevoeligheden of ziektebeelden ontvangen wij ook graag. Bij uw eigen apotheek kunt u een actueel medicatieoverzicht aanvragen. Het is verstandig om dit altijd mee te nemen naar het ziekenhuis. Met deze gegevens kan de poliklinische apotheek controleren of uw medicijnen veilig samen kunnen worden gebruikt.

Intakeformulier Nederlands

Intake form English

Hebt u geneesmiddelen gehaald bij de poliklinische apotheek, dan krijgt u een medicatieoverzicht mee om uw huisarts en apotheek op de hoogte te brengen. Met uw toestemming informeren wij uw eigen apotheek, huisarts of instelling over de afgeleverde medicatie.

Inschrijving

Neem bij uw bezoek aan de apotheek uw verzekerings- en legitimatiebewijs mee. Hiermee kunt u zich laten inschrijven. Indien van toepassing, kan de apotheek de kosten van de geneesmiddelen rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. De apotheek zorgt voor een zorgvuldige en vertrouwelijke verwerking van uw gegevens. Voorwaarden voor levering en betaling (Algemene apotheek verkoop- en betalingsvoorwaarden) zijn te vinden op de website van de KNMP (www.knmp.nl).

Meer informatie? Open de patiëntenfolder De Poliklinische apotheek van het AMC

Vragen?

Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van 9:00 tot 11:00 uur en van 14:00 tot 21:00 uur. Tevens op vrijdag tussen 17:30 en 20:00 uur zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt op een later tijdstip bellen of uw vraag per mail naar ons toesturen. Telefoonnummer: 020-5663677 emailadres: amcapotheek@amc.nl.

Faxen naar de Poliapotheek

Vanaf 1-1-2023 is het niet meer mogelijk om te faxen naar de poliklinische apotheek AMC. Bent u arts en wilt u digitaal een recept doorsturen? Neem dan contact met ons op voor het ring mailadres.

Apothekers poliapotheek:

Bita Vahdatzade, BIG-nummer: 59920862117

Marlou Florack

Mohammed Bouazzata, BIG-nummer: 29927019217

Emilie Bakker, BIG-nummer: 19926468017

U kunt in onze apotheek uitsluitend met pin betalen. Voor uw en onze veiligheid

For your and our safety, cards only!