Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis dan is het altijd fijn als er iemand is die met u meegaat, die u helpt de weg te vinden en meeluistert naar wat de arts vertelt. In het ziekenhuis bieden we daarnaast verschillende soorten hulp aan.

Ik heb begeleiding nodig

Als u dat prettig vindt, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de inschrijving naar de polikliniek of verpleegafdeling. De gastvrouwen en –heren kunnen u ook verder helpen waar nodig. Zij bezorgen bijvoorbeeld ook de bloemen op de kamers.

Ik kan niet zo goed lopen

Zorgtaxi:
Taxi’s kunnen u vlak voor de ingang afzetten en ophalen. Heeft een taxi nodig? Uw verpleegkundige of de receptionisten in de polikliniek bestellen er graag één voor u. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, vraagt u van te voren een machtiging bij uw zorgverzekeraar aan. Houdt u er rekening mee dat u zonder een machtiging het vervoer contant moet betalen.

Parkeren mindervaliden
Mindervaliden kunnen parkeren op parkeerterrein P1 (zie routekaartje) en in parkeergarage P2. Is uw hulpmiddel hoger dan 190 centimeter en/of breder dan 85 centimeter, parkeer dan op parkeerterrein P1.

Rolstoelen
Op locatie AMC kunt u gebruik maken van rolstoelen. Deze staan bij iedere ingang, op parkeerterrein P3 en op de parkeerdekken van parkeergarage P2 en op iedere verdieping van de polikliniek. Na uw bezoek kunt u de rolstoel achterlaten bij de uitgang. Bij de rolstoelen staan houders met schoonmaakdoekjes.

Ik kan niet zo goed Nederlands

U hebt recht op goede informatie over het onderzoek, de diagnose en de behandeling van uw klacht of aandoening. U wordt voorgelicht over de mogelijke risico’s van het onderzoek en de behandeling, de eventuele alternatieven en over uw vooruitzichten. Als u de Nederlandse taal niet goed beheerst, kan de arts een tolk inschakelen. Meestal gebeurt dat via een telefoon met luidspreker.

Andere voorzieningen

Geestelijke verzorging

Tot het team van zorgverleners die u in het ziekenhuis kunnen bijstaan, behoren ook de geestelijk verzorgers. Het team geestelijke verzorging bestaat uit protestantse geestelijk verzorgers, islamitische geestelijk verzorgers, een katholieke geestelijk verzorger en een humanistische geestelijk verzorger.

Overnachten bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Een dag in het ziekenhuis is intensief, zeker als u van ver naar Amsterdam UMC, locatie AMC moet komen. Om de GIOCA-dag wat te verlichten, kunt u in de buurt logeren en de dag uitgerust starten.

Ook voor iemand uit uw directe omgeving is het prettig om in uw buurt te zijn als u ernstig ziek bent of een zware operatie moet ondergaan.

U heeft twee verblijfsopties:

Het Gastenverblijf Amsterdam UMC

U kunt een kamer aanvragen bij het Gastenverblijf Amsterdam UMC, locatie VUmc. Het Gastenverblijf ligt direct tegen locatie VUmc aan, op de De Boelelaan. Naar locatie AMC is het ongeveer 20 minuten reizen met de auto of het openbaar vervoer. Het Gastenverblijf is een warme en geborgen omgeving, met vele faciliteiten, en wordt door vrijwilligers en een klein managementteam geleid.
Lees verder op de pagina’s van Stichting Gastenverblijven Amsterdam UMC, Locatie VUmc of bel dagelijks tussen 9.00 - 21.30 uur naar 020 4440555.

Studio in wooncentrum De Drecht

Op loopafstand van locatie AMC kunt u een studio huren. Over het huren van een studio in wooncentrum De Drecht:

  • De Drecht ligt vlakbij station Holendrecht en is goed bereikbaar voor mindervaliden.
  • De studio’s zijn bestemd voor maximaal twee personen.
  • Er is een badkamer en keukentje aanwezig.
  • Voor het ontbijt of de lunch kunt u bij de lokale supermarkt inkopen doen, het meenemen van thuis of eventueel gebruikmaken van de voorzieningen in Amsterdam UMC, locatie AMC.
  • Tarieven: zondag t/m vrijdag € 60,- per studio per nacht, vrijdag t/m zondag € 50,- per studio per nacht.
  • Linnengoed is in de studio aanwezig.
  • Neem uw geldig legitimatiebewijs mee.
  • Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kunt u deze kosten zelf declareren.

 Reserveer direct uw studio in De Drecht. Bel op kantoortijden met 0345 568616 van Stichting Dienstverlening Senioren.

Gastverblijf

De appartementen liggen op minder dan 400 meter van Amsterdam UMC, locatie AMC, vlakbij station Amsterdam Holendrecht. Ze zijn ook goed bereikbaar voor mindervaliden.

Elk gastenverblijf is geschikt voor ten hoogste twee personen. U vindt hier een badkamer, keuken met magnetron en linnengoed. U doet boodschappen bij de buurtsupermarkt. Zelf eten meenemen van huis of een hapje eten in het restaurant van locatie AMC is natuurlijk ook een optie.

Heeft u vragen over de logeerappartementen of wilt u een boeking doen, dan kunt u mailen naar amc@mabobv.nl. Let op! Of u de kosten van overnachten vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering. Stelregel is dat u eerst de rekening die u krijgt zelf betaalt, daarna kunt u deze bij uw verzekeraar indienen.

Kinderopvang
De kinderopvang in het polikliniekgebouw is voorlopig gesloten
Shuttleservice

Pendelbus

De pendelbus is gestopt met rijden.

(Interne) Shuttleservice

De shuttleservice is voor als u slecht ter been bent. Voor rolstoelen heeft de shuttle helaas niet genoeg ruimte.

Haltes/route

Hoofdingang (N0) - polikliniek (A0) - receptie bij H0 (na de loopbrug vanaf parkeergarage P2)

De bestuurder kan u ook afzetten en ophalen bij:

- De liften naar de verpleegafdelingen (bouwdelen) F, G of H

- De liften naar radiotherapie, radiologie (bouwdelen B en C)

Wilt u opgehaald worden op een van deze locaties? Bel dan de bestuurder: 06-20 36 06 22.

Tijden

Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Contact

De shuttleservices rijdt op en neer tussen de haltes, u kunt even wachten, of u belt de bestuurder: 06-20 36 06 22.

Meer voorzieningen