Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling medische oncologie, locatie VUmc/de Boelelaan

Het MDO: Multidisciplinair Overleg

Informatie over Multidisciplinair Overleg van het expertisecentrum GIOCA.

In de ochtend van de GIOCA-dag vinden de medische onderzoeken plaats. Halverwege de dag bespreken we alle bezoekers van die dag in het Multidisciplinair Overleg: het MDO. Tijdens het MDO is de arts aanwezig die in de ochtend het consult heeft gevoerd. Ook andere betrokken artsen zijn hierbij aanwezig.

Overeenstemming tussen specialisten van het GIOCA Nadat de voorzitter het MDO heeft gestart, bespreken we alle bezoekers van die dag. De verantwoordelijke arts omschrijft ieders klachten, voorgeschiedenis en beeldvorming. Hierna bereiken we overeenstemming over de diagnose en het verdere beleid. Meestal is dit een behandelplan, maar soms is er extra onderzoek nodig.

De notulist noteert de diagnose, het behandelplan en eventueel verder onderzoek in het digitale MDO formulier. Ook de overeenstemming tussen de specialisten van het GIOCA wordt genoteerd. Dit MDO formulier wordt dezelfde dag verstuurd naar de huisarts en de volgende dag naar de verwijzend specialist.

Het behandelplan

Dezelfde arts die in de ochtend het gesprek heeft gedaan bespreekt later de diagnose en het behandelplan. Daarbij krijgt uw patiënt iedere arts en specialist die betrokken is bij zijn of haar behandelplan te spreken zodat deze een goed beeld krijgt van het behandelplan. Uw patiënt kan een behandeling altijd weigeren. Ook kan de patiënt samen met de arts tot een behandelplan komen dat beter aansluit op de wensen en verwachtingen van de patiënt.