Veelgestelde vragen

COVID-19 vaccinatie: jong zwanger

Alle informatie is te lezen op de landelijke website www.degynaecoloog.nl onder "nieuws" ("Vaccinatie tegen COVID-19 rondom kinderwens, zwangerschap en kraambed" versie 22 April 2021). Zie ook de tekst op de RIVM website https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/zwangerschap (versie 15 Juni 2021).  

Het RIVM/NVOG advies is aan alle vrouwen en mannen (indien van toepassing) met kinderwens en zwangere vrouwen om – als zij hiervoor opgeroepen worden- zich te laten vaccineren. Het CVV adviseert tijdens uw behandeling het vaccin (mRNA vaccin: BioNtech, Pfizer of Moderna) te nemen, ook in de jonge zwangerschap. Mocht u na het lezen van alle landelijke informatie onder veelgestelde vragen niet kunnen beslissen, neem contact op met uw huisarts.

COVID-19 vaccinatie: kinderwens

Het RIVM/NVOG advies is aan alle vrouwen en mannen (indien van toepassing) met kinderwens en zwangere vrouwen om – als zij hiervoor opgeroepen worden- zich te laten vaccineren. Het CVV adviseert tijdens uw behandeling het vaccin (mRNA vaccin: BioNtech, Pfizer of Moderna) te nemen, ook in de jonge zwangerschap.

Uitgebreide informatie via websites:

  1. beroepsvereniging (NVOG) via de www.degynaecoloog.nl onder kopje nieuws: "Vaccinatie tegen COVID-19 rondom kinderwens, zwangerschap en kraambed"
  2. RIVM via https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/zwangerschap

Mocht u na het lezen van alle landelijke informatie onder veelgestelde vragen niet kunnen beslissen, neem contact op met uw huisarts.

Hersteloperatie na sterilisatie bij man of vrouw: alternatief voor AmsterdamUMC

Het AmsterdamUMC is per Juni 2021 moeten stoppen met het aanbieden van hersteloperatie man na sterilisatie zoals vaso-vaso of vaso-epididymostomie (beiden met of zonder spermaopslag uit het vas deferens of MESA of TESE) vanwege te beperkte capaciteit. Hetzelfde is van toepasing voor hersteloperatie bij de vrouw.

Verwijsmogelijkheden voor de man

  • voor vaso-vasostomie zonder zaadcelopslag in de regio: Urologie - Medische Kliniek Velsen (mkvelsen.nl)
  • hersteloperatie met zaadcelopslag of hersteloperatie (vaso-epididymostomie) na niet gelukte vaso-vaso bijvoorbeeld ErasmusMC polikliniek Urologie (Rotterdam).

Wij kunnen u niet informeren over wachttijden van andere centra.

Verwijsmogelijkheden voor de vrouw

Ik ben alleenstaand of in een lesbische relatie, wordt KID nog vergoed?
Helaas zijn de voorwaarden onverwacht veranderd. Per 4 maart 2019 informeert het AMC de vrouwen die in behandeling zijn via de website. Meer informatie via www.amc.nl/kid.
Videoconsult
Met enkele van onze zorgverleners kunt u ook videoconsulten doen. Kijk voor meer informatie op amc.nl/videobellen
Wanneer is mijn afspraak voor inseminatie of echo?
U kunt de datum en het tijdstip van uw afspraak vinden in Mijn Dossier. We versturen geen afspraakmeldingen meer per post of e-mail.