Over Health Informatics

De master Health Informatics is een antwoord op de groeiende vraag naar deeltijdopleidingen en cursussen om zorgprofessionals te kunnen opleiden op het gebied van health informatics.

Health informatics is een interdisciplinair werkveld met het doel om wetenschappelijke kennis ten aanzien van informatiekundige methoden te vergroten, problemen in de zorg op te lossen en beslissingen te nemen om de gezondheidszorg te verbeteren. Het belangrijkste middel hiervoor is het effectief gebruik van biomedische gegevens, informatie en kennis met behulp van ICT. 

Denk aan elektronische patiëntendossiers, thuisrevalidatieprogramma’s via internet of het gebruik van beslissingsondersteuning bij het voorschrijven van medicatie.

Voor wie?

Professionals in de zorg, onder wie artsen, staffunctionarissen, verpleegkundigen en paramedici, met minimaal 2 jaar werkervaring. Lees hier meer over de toelatingseisen.

Hoe?

De master kan in zijn geheel of in losse modules worden gevolgd. De modules worden aangeboden via e-learning, waardoor het mogelijk is de opleiding te combineren met een reguliere baan. Bekijk hier het gehele curriculum.

Accreditatie

De masteropleiding is sinds 2016 erkend door de NVAO als een volwaardige universitaire 'kopstudie' aan de Universiteit van Amsterdam en leidt tot de internationaal erkende titel Master of Science (MSc). De individuele modules zijn ABAN geaccrediteerd.

Contact

Onderwijscoördinator: healthinformatics@amc.nl

Volg HI ook op LinkedIn en Twitter