Fertiliteitslaboratorium (polikliniek)

Informatie over uw afspraak bij het Fertiliteitslaboratorium.

Contact en afspraak

Het Fertiliteitslaboratorium AMC is onderdeel van het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde van het AMC. Het is gespecialiseerd in onderzoek en behandelingen op het gebied van vruchtbaarheid. U komt bij het fertiliteitslab wanneer uw huisarts of specialist u een verwijzing geeft voor spermaonderzoek (semenanalyse), een SOT (spermaopwerkingstest) of het invriezen van sperma (fertiliteitspreservatie). U kunt hier ook terecht wanneer u spermadonor bent of wilt worden.

Voor verwijzers: download het 'aanvraagformulier spermaonderzoek'

Route

Het Fertiliteitslaboratorium ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de vierde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en volgt u route 67. U kunt zich direct bij de balie van het Fertiliteitslaboratorium melden.

Fertiliteitslaboratorium

020 - 566 3090

het Fertiliteitslaboratorium is van 1 t/m 9 september 2018 gesloten voor alle behandelingen in verband met groot onderhoud.

Voor cryopreservatie van semen verwijzen wij u in deze periode naar het IVF-centrum van het VUmc. De informatie over de aanvraagroute voor cryopreservatie en de contactgegevens van het laboratorium vindt u op http://www.vumc.nl/afdelingen/IVF-centrum/241345/4154539/ .

Vanaf 10 september kunnen wij zelf weer patiënten ontvangen. Hierboven kunt u het aanvraagformulier spermaonderzoek en de patiënteninformatiefolder “Het invriezen van sperma” downloaden. Wij willen u vragen om het door u ingevulde aanvraagformulier en de patiënteninformatiefolder altijd aan de patiënt die u verwijst mee te geven. Artsen binnen het AMC maken in EPIC de order “LSPE cryopreservatie zaadcellen AMC” aan en vullen de ordervragen in, een aanvraagformulier is dan niet nodig.

Van 3 t/m 7 september kunnen patiënten wel bij ons terecht voor een semenanalyse.

Indien u nog vragen heeft kunt u, ook in de periode van het onderhoud, contact met ons opnemen via bovenstaand telefoonnummer.

Meer over uw bezoek aan het AMC: