Fertiliteitslaboratorium (polikliniek)

Informatie over uw afspraak bij het Fertiliteitslaboratorium.

Contact en afspraak

Het Fertiliteitslaboratorium is onderdeel van het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde van Amsterdam UMC - locatie AMC. Het is gespecialiseerd in onderzoek en behandelingen op het gebied van vruchtbaarheid. U komt bij het fertiliteitslab wanneer uw huisarts of specialist u een verwijzing geeft voor spermaonderzoek (semenanalyse), een SOT (spermaopwerkingstest) of het invriezen van sperma (fertiliteitspreservatie). U kunt hier ook terecht wanneer u spermadonor bent of wilt worden.

Update 26-5-20 9:00 uur: Corona en uw onderzoek of behandeling bij het CVV

Vanwege de in verband met de corona pandemie ingestelde veiligheidsmaatregelen is het Fertiliteitslaboratorium beperkt geopend. Op dit moment maken we afspraken voor patiënten die in behandeling zijn bij het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde, OLVG oost en NWZ Den Helder voor IUI, IVF en ICSI en voor patiënten met een spoedverwijzing voor het invriezen van sperma. Het is voor huisartsen en overige externe verwijzers nog niet mogelijk om patiënten te verwijzen voor semenanalyses. Ook kunnen we nog geen sperma invriezen van donoren.

Gesloten

Het Fertiliteitslaboratorium is gesloten voor semenanalyses en invriezen van sperma op:

  • Nieuwjaarsdag (1 januari);
  • Goede Vrijdag,
  • Tweede Paasdag,
  • Koningsdag (27 april),
  • Dag van de Arbeid (1 mei),
  • Hemelvaart,
  • Tweede Pinksterdag,
  • Eerste en tweede Kerstdag (25 en 26 december).

Route

Het Fertiliteitslaboratorium ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de vierde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en volgt u route 67. U kunt zich direct bij de balie van het Fertiliteitslaboratorium melden.

Fertiliteitslaboratorium

020 - 566 3090

Meer over uw bezoek aan het AMC

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: