Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar:
IVF-centrum, locatie VUmc/De Boelenlaan

Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek voor Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde.

(Her)nieuwde kinderwens

Heeft u een kinderwens waarbij u hulp nodig heeft om deze te realiseren? U kunt bij ons terecht voor onderzoek en advies tot en met de leeftijd van 42 jaar. Wij kunnen u in ons centrum bijna alle voortplantingstechnieken bieden. Wij informeren u graag over het maken van een eerste afspraak. Lees wat wij u van u nodig hebben. Hieronder een overzicht voor welke hulpvraag u bij ons terecht kunt. Staat uw hulpvraag er niet bij, neem gerust contact op. Houd rekening met wachttijd voor gesprekken en behandeling.

COVID-19 vaccinatie

Zie veelgestelde vragen. Het RIVM/NVOG advies is aan alle vrouwen en mannen (indien van toepassing) met kinderwens en zwangere vrouwen om – als zij hiervoor opgeroepen worden- zich te laten vaccineren. Het CVV adviseert tijdens uw behandeling het vaccin (mRNA vaccin: BioNtech, Pfizer of Moderna) te nemen, ook in de jonge zwangerschap. Mocht u na het lezen van alle landelijke informatie onder veelgestelde vragen niet kunnen beslissen, neem contact op met uw huisarts.
Voor actuele maatregelen tijdens uw onderzoek of behandeling.

Contact en afspraak

U bent verwezen naar het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde (CVV) van het AMC.

Het medisch specialisme Voortplantingsgeneeskunde houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van problemen op het gebied van vruchtbaarheid. Bij ons centrum kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van bijna alle problemen die met voortplanting te maken hebben.

Verder kunt u bij ons terecht voor:

Wat u bij ons kunt verwachten

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat welke mogelijkheden er zijn om u te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over eventuele andere mogelijkheden om u te behandelen. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten?

Het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde is gesloten op:

  • Nieuwjaarsdag (1 januari)
  • Goede Vrijdag
  • Tweede Paasdag
  • Koningsdag (27 april)
  • 5 mei in lustrumjaren (2025, 2030,…)
  • Hemelvaart
  • Tweede Pinksterdag
  • Eerste en tweede Kerstdag (25 en 26 december)

Route
Het CVV ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de vierde verdieping. U volgt route 48. Via deze link vindt u de informatie omtrent de routebeschrijving, zowel met auto als met openbaar vervoer, voor alle dagen in de week..

Wachttijden voor gesprekken en behandelingen CVV (per 15-10-2023)

Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

We doen ons best u zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u niet meteen terecht in het ziekenhuis. Deze wachttijd is een indicatie, uw wachttijd kan hiervan afwijken. Aan deze wachttijden kunnen geen rechten worden ontleend.

Onder wachttijd wordt verstaan het aantal maanden tussen het moment dat u een afspraak maakt voor een polikliniekbezoek tot het moment dat u terecht kunt voor een eerste consult.

Wordt u verwezen voor een eerste afspraak, dan duurt het langer dan 2 dagen voordat wij uw verwijzing in behandeling kunnen nemen. Het is belangrijk dat zowel de vrouw als haar partner (indien van toepassing) verwezen worden. Zonder dubbele verwijzing kunnen wij u geen afspraak geven.

Invriezen eicellen zonder medische indicatie 6 maanden
Pre-implantatie Genetische Testen (PGT) 3 maanden
Kinderwens met gebruik ingevroren zaad/ei/embryo 3 maanden
Donorsperma (spermabank) 36 maanden (Mogelijk loopt deze wachttijd verder op)
Kinderwens bij hiv/hepatitis 3 maanden
Geen zaadcellen (azoöspermie, TESE, MESA) 3 maanden
Verwijzing uit ander ziekenhuis/via huisarts 3 maanden

Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde

020 - 566 4287

    Meer over uw bezoek aan het AMC: