Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar:
IVF-centrum, locatie VUmc/De Boelenlaan

Kinderwens in de toekomst (invriezen)

Het invriezen van eicellen, zaadcellen, embryo's, biopt uit zaadbal of eierstokweefsel wordt ook wel fertiliteitspreservatie genoemd. Of door deze technieken werkelijk uw kans op een genetisch eigen kind behouden (gepreserveerd) blijft, is onzeker. Uit de verschillende technieken zijn vele kinderen geboren, maar omdat vele mannen en vrouwen nog niet aan hun kinderwens begonnen zijn, is de werkelijke effectiviteit ten opzichte van uw natuurlijke kans op zwangerschap met eigen ei- of zaadcellen in de toekomst nog niet bekend. U bent welkom voor adviesgesprek, ook in geval van spoed. Maak hieronder een keuze.

Wie komen voor in aanmerking?

  • volwassen mannen die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting;
  • prepuberale jongens en volwassen mannen die geen zaadcellen in hun sperma hebben, die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting.
  • mannen met een niet-medische reden, bijvoorbeeld veilig stellen van zaadcellen, of
  • vrouwen die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting;
  • vrouwen met een verminderde voorraad aan eicellen, bijvoorbeeld door operatie's door endometriose of genetische afwijking;
  • vrouwen met een niet-medische reden, bijvoorbeeld kinderwens in de toekomst met een partner. Wij mogen deze behandeling aanbieden aan vrouwen tussen 30 en 40 jaar (tot en met 39 jaar).

In de toekomst:

  • jonge meisjes voor de eerste menstruatie die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting

Meer informatie nodig? U en uw partner en eigen donor (indien van toepassing) hebben een verwijzing nodig voor adviesgesprek in het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde (CVV) lokatie AMC. Neem gerust contact met ons op en wij informeren u over de verwijsprocedure.

Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde

020 - 566 4287. Beschikt u over 'mijn dossier'? Stuur ons dan een bericht.