Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar:
IVF-centrum, locatie VUmc/De Boelenlaan

Kinderwens in de toekomst (invriezen)

Het invriezen van eicellen, zaadcellen, embryo's, biopt uit zaadbal of eierstokweefsel wordt ook wel fertiliteitspreservatie genoemd. Of door deze technieken werkelijk uw kans op een genetisch eigen kind behouden (gepreserveerd) blijft, is onzeker. Uit de verschillende technieken zijn vele kinderen geboren, maar omdat vele mannen en vrouwen nog niet aan hun kinderwens begonnen zijn, is de werkelijke effectiviteit ten opzichte van uw natuurlijke kans op zwangerschap met eigen ei- of zaadcellen in de toekomst nog niet bekend. U bent welkom voor adviesgesprek, ook in geval van spoed. Maak hieronder een keuze.

Wie komen voor in aanmerking?

 • volwassen mannen die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting;
 • prepuberale jongens en volwassen mannen die geen zaadcellen in hun sperma hebben, die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting.
 • mannen met een niet-medische reden, bijvoorbeeld veilig stellen van zaadcellen, of
 • vrouwen die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting;
 • vrouwen met een verminderde voorraad aan eicellen, bijvoorbeeld door operatie's door endometriose of genetische afwijking;
 • vrouwen met een niet-medische reden, bijvoorbeeld kinderwens in de toekomst met een partner

In de toekomst:

 • jonge meisjes voor de eerste menstruatie die een behandeling moeten ondergaan die schadelijk kan zijn voor de voortplanting

Meer informatie nodig? U en uw partner en eigen donor (indien van toepassing) hebben een verwijzing nodig voor adviesgesprek in het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde (CVV) lokatie AMC. Neem gerust contact met ons op en wij informeren u over de verwijsprocedure.

   • Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde

    020 - 566 4287. Beschikt u over 'mijn dossier'? stuur ons dan een bericht.

    Wachttijd voor gesprekken en behandelingen CVV

    We doen ons best u zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u niet meteen terecht in het ziekenhuis. Deze wachttijd is een indicatie, uw wachttijd kan hiervan afwijken. Aan deze wachttijden kunnen geen rechten worden ontleend.

    Onder wachttijd wordt verstaan het aantal weken tussen het moment dat u een afspraak maakt voor een polikliniekbezoek tot het moment dat u terecht kunt voor een eerste consult.

    Wordt u verwezen voor een eerste afspraak, dan duurt het langer dan 2 dagen voordat wij uw verwijzing in behandeling kunnen nemen. Het is belangrijk dat zowel de vrouw als haar partner (indien van toepassing) verwezen worden. Zonder dubbele verwijzing kunnen wij u geen afspraak geven.

    Wachttijd voor eerste bezoek 90 dagen
    KID* Lange wachttijd i.v.m. tekort aan donoren.
    IUI Geen wachttijd
    IVF/ICSI Geen wachtlijst, 2 maanden wachttijd voor start 1e behandeling
    Zoek-ICSI Geen wachtlijst, 2 maanden wachttijd voor start 1e behandeling
    MESA en/of TESE operatie** Twee maanden wachttijd
    Eicelvitrificatie (geen spoed) Drie maanden
    IVF-ICSI-behandeling ten behoeve van PGD** Geen wachtlijst, 2 maanden wachttijd voor start 1e behandeling