Diagnostiek:

Het Metabool laboratorium (ML, locatie VUmc) en het laboratorium Genetische Metabole Ziekten (lab GMZ, locatie AMC) gaan samen verder als laboratorium Genetische Metabole Ziekten (GMZ) op locatie AMC. Vanaf 25 november verzorgen we onze dienstverlening en het metabool onderzoek geheel vanaf locatie AMC.

Met het samengaan verbeteren we de dienstverlening van Amsterdam UMC. Wijzigingen die we de komende tijd gaan doorvoeren, vermelden we op deze website. Zie ook het actuele aanbod van bepalingen voor Metaboliet en Enzym diagnostiek en voor DNA-diagnostiek. Voor afname-en verzendinstructies klik hier.

Specifieke mededelingen:

  • Voor interne aanvrager Locatie VUmc: vanaf 22 november a.s. kunt u het patientenmateriaal inleveren bij de centrale monsterontvangst (CMO) van het Centraal Diagnostisch Laboratorium (CDL).
  • In de periode 22 november tot en met 10 december kunnen doorlooptijden iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Neem bij spoedaanvragen of vragen graag tijdig contact met ons op.
  • De afnameprocedure voor liquor bepalingen is gewijzigd. Zie hier ons nieuwe liquorprotocol.
  • Alle genetische diagnostiek van voorheen ML is vanaf 15 november aan te vragen met ons vernieuwde DNA aanvraagformulier,  hier te downloaden.

Het Laboratorium Genetische Metabole Ziekten (Lab GMZ) is een diagnostiek- en onderzoekslaboratorium dat zich richt op metabolisme, met name erfelijke stofwisselingsziekten. Om een diagnose te kunnen stellen, worden er analyses uitgevoerd in menselijk lichaamsmateriaal. Wij onderscheiden daarbij bepalingen van metabolieten, enzymactiviteitsmetingen en DNA-mutatie analyse. Binnen lab GMZ is ook de Core Facility Metabolomics gevestigd welke contractonderzoek uitvoert voor interne en externe opdrachtgevers.

Het Organische synthese laboratorium maakt standaarden voor metabool onderzoek voor de minder voorkomende stoffen, zie Organic Synthesis Laboratory.

Het Laboratorium GMZ is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd volgens de EN ISO 15189:2012 norm.

Verwijzende laboratoria kunnen onze competentieverklaring inzien.

Informatie over gegevensbeveiliging en meedoen aan wetenschappelijk onderzoek zijn hier te vinden.

Vragen en Suggesties
gmz_logistiek@amc.nl

Metabolietendiagnostiek
gmz_metab@amc.nl

Enzymdiagnostiek
gmz_enzym@amc.nl

DNA-diagnostiek
gmz_dna@amc.nl

phone
020-5665393